By 25 september 2015 0 Comments Read More →

Check deze nieuwe online muziekwedstrijd voor kinderen

Een nieuwe nationale, online Muziekwedstrijd daagt kinderen van minimaal 4 en maximaal 12 jaar uit om een filmpje waarin ze zelf muziek maken, in te sturen via demuziekwedstrijd.nl of via een gratis app. Is jouw kind muzikaal? Dan staat het straks misschien wel alleen of samen met een vriendje in de grand finale in Madurodam!

muziekwedstrijd voor kinderen 2015

Muziek maken is leuk!
Kinderen kunnen meedoen met elk instrument, op elk niveau en in elke muziekstijl! Alle inzendingen zijn vanaf 1 oktober te zien op demuziekwedstrijd.nl en op de gratis te downloaden app. Deelnemers worden aangemoedigd om hun filmpje te delen op Facebook en YouTube en om zoveel mogelijk online stemmen te verzamelen, waarmee zij mooie prijzen kunnen winnen. Omdat De Muziekwedstrijd kinderen wil laten ervaren dat muziek maken vooral leuk is, maken niet alleen de beste optredens, maar ook  de grappigste, origineelste, mooiste en coolste filmpjes kans op prijzen.

Steel de show met de speciale app
Met de interactieve, gratis app kunnen kinderen hun inzending nóg aantrekkelijker maken. Zo is het mogelijk een kleurrijke omlijsting toe te voegen, zoals spotlights of een theatergordijn. Op de site kunnen de kinderen bovendien iedere woensdagmiddag live chatten met jonge, bekende muzikanten en andere professionals uit het vak. De app is vanaf 1 oktober gratis te downloaden.

Finale in rijdende concertzaal in Madurodam
6 finalisten worden door een professionele jury selecteert voor de spannende finale op 14 februari 2016. Dan rijdt de Classic Express, de enige rijdende concertzaal ter wereld, Madurodam binnen.muziekwedstrijd voor kinderen

De finalisten treden in deze intieme concertzaal live op voor hun familie en een jury van bekende musici. Onder andere Cesar Zuiderwijk, drummer van de Golden Earring, en klassiek pianist Ralph van Raat zullen plaatsnemen in de jury. Ook de prijzen klinken als muziek in de oren! Deelnemers aan De Muziekwedstrijd maken bijvoorbeeld kans op een eigen videoclip of op een eigen optreden voor hun hele klas in de Classic Express.

De Muziekwedstrijd is een initiatief van het Prinses Christina Concours, dat al bijna 50 jaar wedstrijden voor muzikale jongeren organiseert.

[ssba]
Posted in: Trend, Inspiratie

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.