By 13 september 2015 0 Comments Read More →

Junior Fotocompetitie daagt jonge fotografen uit

Een fotowedstrijd speciaal voor kids! Kinderen tussen de 6 en 12 jaar worden uitgenodigd om hun mooiste foto uit het bos of park in te sturen voor de FSC Junior Fotocompetitie. Met de fotocompetitie willen IVN en FSC Nederland kinderen prikkelen om naar buiten te gaan en de natuur extra te waarderen. Dat gaat vast lukken want de eerste prijs is een VIP-bezoek aan Apenheul en een digitale camera! En om het nog bijzonderder te maken worden de tien leukste foto’s tentoongesteld op het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) eind oktober. Hoe tof is dat!

Campagnebeeld FSC Junior Fotocompetitie 2015

Natuurbeschermers van de toekomst
Daan Bleichrodt, projectleider ‘Groen doet goed’ bij IVN: “Ik vind het geweldig dat we met de FSC Junior Fotocompetitie kinderen dichter bij de natuur brengen. Met het programma ‘Groen doet goed’ laten we met ontzettend veel samenwerkingspartners kinderen en hun ouders de natuur weer beleven. Zij ervaren hoe leuk buitenspelen is en bouwen een band op met het groen. Dat is zowel goed voor de ontwikkeling van het kind als voor de natuur. Want deze kinderen zijn de natuurbeschermers van de toekomst.”

Liesbeth Gort, directeur van FSC Nederland: “Wij willen kinderen graag spelenderwijs het belang van bossen meegeven. Bossen zuiveren onze lucht en bieden een thuis aan veel dieren en planten. Daarnaast is het bos of park natuurlijk één groot avontuur voor veel kinderen. Met fotografie kunnen zij laten zien wat ze het mooist of meest interessant vinden. Voor ons een manier om de natuur te bekijken door de ogen van een kind!”

Meedoen aan de FSC Junior Fotocompetitie (fotowedstrijd voor kinderen)

Tot en met 8 oktober 2015 hebben kinderen de tijd om hun bos- of parkfoto in te sturen. Op 31 oktober maakt een professionele jury de drie prijswinnaars bekend op het WFFR in Rotterdam. De FSC Junior Fotocompetitie is een samenwerking van FSC Nederland, IVN, Groen doet goed en WFFR.

Ga voor meer informatie naar: FSC Fotocompetitie

[ssba]
Posted in: Inspiratie, Trend

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.