By 7 juni 2015 Read More →

Taarten van Abel viert jubileum met feestuitzending

Het jeugdprogramma Taarten van Abel bestaat 12,5 jaar en viert feest! Zet de tv vandaag (zondag 7 juni) om 19.00 uur dus op Zapp, NPO 3! De VPRO viert dat feest met een speciale jubileumuitzending waar bakker Abel, alias Siemon de Jong, eregast is. Samen met een aantal kinderen blikt hij terug op de taartbaksessies en bespreekt hoe het hen daarna is vergaan. Ook zijn er speeches, felicitatiefilmpjes en verrassingsoptredens.

Taarten-van-Abel-jubileum

De allereerste uitzending van het programma was op 5 januari 2003. Sindsdien verschenen er maar liefst 162 kinderen in het programma van banketbakker Siemon de Jong. Samen maakte ze iedere uitzending een taart met een speciale reden voor een bijzonder persoon. Een groot deel van deze kinderen is vandaag aanwezig bij deze jubileumuitzending, die wordt uitgezonden vanuit Monnickendam, waar Siemon geboren en getogen is.
In het programma van vanavond blikken kinderen terug op het openhartige gesprek dat zij destijds met Siemon voerden. Hoe is het verder gegaan met Roos, die in 2011 op indrukwekkende wijze vertelde over haar anorexia? En met Nordin, die er tijdens zijn gesprek met Abel eigenlijk pas echt achter kwam hoe naar het was, dat hij de andere kinderen vaak pestte.
Ook wordt bakker Siemon toegesproken door de vele fans van het programma, onder wie Plien en Bianca, Henk Schiffmacher, Birgit Schuurman, Thor Braun en Arjan Ederveen. En maken Roos en de mannen (oud-collega’s van Villa Achterwerk) voor de gelegenheid een heel speciaal taartje voor Siemon. De uitzending wordt muzikaal opgeluisterd door de fanfare van Monnickendam. Gastvrouw van deze avond is Sanne Wallis de Vries, ook een groot fan van het programma.

Uitzending: zondag 7 juni om 19.00 uur bij Zapp op NPO 3

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Inspiratie, Trend

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.