Generatiekloof? Trends van vroeger en nu.

Jong vs. Oud. Weet jij nog wat er in is tegenwoordig? Wij kunnen het soms niet bijhouden. Zo snel lijken trends te komen en te gaan. Eigenlijk net als vroeger.

We spaarden flippo’s en knikkerden op het schoolplein. We luisterden naar muziek op een walkman. En het cassettebandje kon je met een potlood terugspoelen. Een draagbare telefoon, die hadden we niet. Wel een vaste telefoon met draaischijf. Zo’n grijze waar dan met een sticker het noodnummer opgeplakt zat.

Een tablet? Die bestond nog niet. Je had hooguit een groot bakbeest thuis staan waar je Pacman op speelde. Of Tetris. Verder speelden we buiten. Stoepranden. Als we klaar waren met elastieken of loloballen.

We droegen een PLO-shawl of een collegeshawl. En truien met schoudervulling en mouwophouders. We droegen een frutsel in ons gewafelde haar, cowboylaarzen met een punt. Kistjes of gaatjes schoenen. Boven een opgerolde spijkerbroek. Al dan niet aan de zijkant opengeknipt en opgevuld met een stuk stof. Dat was allemaal hartstikke in. Toen.

Trends komen en gaan. En als we zelf (eindelijk) door hebben wat de trend is, gaan de kids alweer over op de volgende trend. Onze kinderen zijn nog te jong om een vergelijking te maken tussen vroeger en nu. Maar ik kan me die gesprekjes als ze straks puber zijn nu al voor de geest halen. “Haha, een tablet. Dat is net een koelkast, mam. Ik gebruik alleen mijn iWatch.” En waarschijnlijk is dat tegen die tijd ook alweer ouderwets…

DubbelFrisss maakte in het kader van de introductiecampagne van DubbelFrisss FREE** hele grappige video’s waarin moeders en pubers elkaar vertellen over de trends uit hun jeugd. Alles willen weten over de Lambada vs. twerking of schoudervulling vs. kontvulling? Of weet jij niet wat Snapchat is? Bekijk de andere video’s ook eens. Het is een trip down memorylane en wij lagen dubbel. Totdat we bedachten dat wij over circa 10 jaar waarschijnlijk ook zulke gesprekjes voeren…

** DubbelFrisss FREE is het eerste product binnen het houdbare frisse fruitdranken schap vrij van toegevoegde suikers & zoetstoffen.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.