By 20 september 2014 Read More →

PINspiratie Herfst

In onze achtertuin staat een grote kastanjeboom. Zo nu en dan laat hij een kastanje vallen. Met een plof komt hij terecht op de grond. Vroeger kon ik niet wachten tot de kastanjes uit de boom vielen. Want dan kon ik er spinnenwebben van knutselen. Of egels. En ook eikels en dennenappels werden in knutselwerkjes verwerkt. De herfst is dan ook het perfecte seizoen om te knutselen. Daarom hier een ode aan de herfst knutsels.

herfst knutsels pinterest inspiratie

7 leuke herfst knutsels

  1. Met dennenappels, wat verf en een kwast maak je deze mooie gekleurde dennenappels. Je werkt van donker naar licht om het ombre-effect te krijgen. Leg ze in een schaal of in een pot zodat je er lekker naar kan kijken.
  2. Papieren blaadjes aan een tak. Simpeler kan niet. Maar kijk dan hoe mooi ze zijn! Het handige is dat er bij de uitleg een pdf zit met de vorm van de blaadjes. Makkelijker kan echt niet.
  3. Deze uil doet denken aan good old meneer De Uil. Zo schattig. En waarom zou je er maar een maken, als je een hele familie De Uil kan scheppen?
  4. Eikels, ik zei het al, daar knutselde ik vroeger vaak mee. Wie niet trouwens. Maar zo leuk en kleurrijk als deze eikel tutorial maakte ik ze nooit.
  5. Pompons zijn sowieso hip en leuk. Geef ze een snavel, oogjes en pootjes en het feest is helemaal compleet. Want zijn ze niet schattig, deze pomponuiltjes ?
  6. Gevallen blaadjes horen er natuurlijk helemaal bij in de herfst. Maar nu gaan we eens niet het bos in om met de blaadjes te knutselen, maar we vouwen ze van papier. Geen moeilijke origami, maar een eenvoudig ontwerp herfstblaadjes vouwen met een prachtig resultaat.
  7. Terraria hebben een enorme aantrekkingskracht. Maak je eigen herfstpotje met paddenstoelen van klei. Gebruik stenen en wat plantjes om het een groene uitstraling te geven. Met dit terrarium in de vensterbank heb je direct dat herfstgevoel in huis.

TIP: Op zoek naar nog meer leuke knutselprojecten voor de Herfst? Je vindt ze op de pagina Knutselen Herfst .

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Annelies is getrouwd met Lucas en woont samen met kat (Flipper) en konijnen (Bonnie en Jari) in een houten huisje in de buurt van Utrecht. Haar grootste inspiratiebronnen zijn de natuur, dieren en muziek. Op haar blog allihoppa.nl deelt ze haar zelfmaakideeën, recepten, hotspots en interviews met creatievelingen. Annelies is gek op diy en wil alles proberen te maken. Of dat met beton, papier of garen is, maakt niet uit. Ook kijkt ze graag naar wat anderen maken en schrijft daarover.