By 17 september 2014 Read More →

20x SORRY en waarom het niet nodig is

Sorry hoor dat doet ie anders nooit…. Nee sorry, ik kan niet komen, Maartje heeft een wiebeltand. Hou jij niet van K3? Nou sorry hoor maar dan heb je ze zeker nog nooit in het echt gezien. Loop jij je ook de hele tijd te verontschuldigen? Niet doen! Zeker niet voor deze 20 dingen. We willen gewoon het beste voor ons kind. Punt uit.

sorry zeggen voor alles

20 x sorry zeggen :

 1. Borstvoeding geven – Wie commentaar geeft op het geven van borstvoeding in het openbaar, op het werk of gewoon in zijn algemeenheid, heeft zelf een probleem.
 2. Flesvoeding geven – Je doet wat het beste is voor jou en je kind. Er zijn genoeg kinderen groot mee geworden. Einde verhaal.
 3. Wanneer je kind niet volgens het lijntje van het consultatiebureau groeit – Loopt je kind later dan andere kinderen? Maak je geen zorgen, de babymaffia heeft echt altijd wat te zeuren. Je kind zal heus niet kruipend naar de universiteit gaan – hooguit kruipend vanuit de kroeg komen en dat is ook een kunst – dat beloof ik.
 4. Een paar kilootjes te zwaar zijn – Natuurlijk je doet je best om gezond te eten, maar zeg nou zelf je bent toch zeker geen 21 meer? En in die buik heeft een heel kind gezeten! Hallo koektrommel, dag Tony Chocolony!
 5. Altijd moe zijn – Als iemand hierover zeurt, vraag je ze gewoon of ze een dag voor je kinderen willen zorgen. 24 uur is genoeg om ze de mond te snoeren.
 6. Gillen tegen je kind – Heb je gezien hoe klein die oortjes zijn? Soms is gillen de enige optie. Echt!
 7. Je kind niet altijd leuk vinden – Kinderen zijn soms gewoon kleine etterbakken, en dat laten ze merken ook. Echt!
 8. De favoriete muziek of tv programma’s van je kinderen LIKEN op facebook – Wat? K3 kan in het echt niet zingen?
 9. NEE zeggen tegen je kind – Je kind vindt het niet leuk, maar door nee te zeggen leer je ze grenzen kennen en dat is goed voor ze. Jouw moeder deed het ook en jij bent toch ook groot geworden? Trouwens NEE zeggen tegen anderen is ook best fijn, probeer het eens! Nee?
 10. Dochters die van roze houden en zonen die van blauw houden – Je kinderen vinden nou eenmaal leuk wat ze leuk vinden.
 11. Of dochters die van blauw houden en zonen die van roze houden – Een jongen die niet van roze mag houden? Grow up!
 12. Het meenemen van je kinderen in de bus, trein of in het vliegtuig – Ja hallo, zo eenvoudig is dat echt niet hoor om een kind stil te laten zitten. Probeer het anders zelf eens? 12 jaar stoppen met reizen is toch zeker ook geen optie?
 13. Je kind op de iPad laten – Laten we eerlijk zijn jij loopt zelf al achter als je eerlijk bent, laat je kind maar vroeg mee beginnen. Ken jij een kind dat nog nooit een iPhone of iPad heeft aangeraakt?
 14. Met je kind in een familie restaurant eten – Het heet niet voor niets een fa-mi-lie restaurant ! Dat is gewoon een concept waar je met gelijkgezinden zit. Niets meer, niets minder.
 15. Liegen tegen je kind – Wij kunnen genoeg dingen opnoemen waar je best over mag liegen. Sinterklaas bijvoorbeeld, of dat papa en mama aan het gymen zijn in bed of dat laatste koekjes uit de koektrommel. Leugentje om bestwil heet dat.
 16. Tijd voor jezelf nemen – Het is goed voor jou en daarmee goed voor je kind. Gewoon doen dus!
 17. Het missen van een feestje – Je houdt van je vrienden en probeert er voor ze te zijn, maar als je kinderen hebt is het niet altijd mogelijk om overal bij te zijn … en dat is oke.
 18. Af en toe je vrijheid missen – Dat betekent echt niet dat je spijt heb van je ouderschap. Het is gewoon iets menselijk. Heb geduld over een paar jaar zijn ze het huis uit.
 19. Een pietje precies zijn als het over veiligheid gaat – Jij probeert je kind gewoon heel te houden. Traphekjes, tuigjes, zijwieltjes en helmen passen daar gewoon bij.
 20. Dat je zoveel van je kind houdt dat het altijd op de eerste plaats komt – Er is nooit, nooit, maar dan ook nooit enige reden om je te verontschuldigen voor dit.
 21. Dat je al wel eens SORRY hebt gezegd voor 1 van bovenstaande dingen
  Sorry wij ook …. en nog maar een keertje sorry want het zijn er dus 21 …
[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Inspiratie, Trend

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.