By 31 augustus 2012 Read More →

Wildkamperen met kinderen

Zo’n twee keer per jaar ga ik samen met een vriend met de kano het bos in en daar wildkamperen. Sinds Boris kan praten vraagt hij of hij mee mag. En altijd was mijn antwoord: “Als je groter bent mag je een keer mee.” 

En toen kwam de datum dichterbij dat Boris voor het eerst naar school zou gaan. Het weekend daarvoor zou het lekker weer worden. Dus het was de perfecte tijd om op “Grote Mannen Avontuur” te gaan en daarmee samen een nieuwe periode in te luiden. Boris groeide zichtbaar terwijl ik het hem vertelde..

wildkamperen met kinderen

Goed voorbereid (anders had Aline ons nooit laten gaan..) met wat proeftochtjes achter de rug en een familiebox aan EHBOmateriaal gingen we op weg. Ik wist dat het alle kanten op kon gaan en vond het ook best spannend. Je kunt daar niet zomaar halverwege de nacht terug naar huis als hij het niet meer ziet zitten. Of wat als hij zich niet zou vermaken? 
Gelukkig ging het eerst stukje kanoën meteen al goed. Onderweg “zag” Boris de mooiste dieren, zoals een watervos en haaien. 
Zwemmen was de eerste 2 seconden wat onwennig in het modderige water met drassige bodem, maar dat mocht de pret niet drukken. “Schoon” en moe vonden we een goede plek om een onderkomen voor de nacht te maken.

Midden in de bossen hout zoeken, vuur maken, broodjes worst eten en marshmallows roosteren

met een grote smile op zn gezicht.. voordat we klaar met eten waren wilden Boris al naar zn (hut) bed toe. Na een telefoongesprekje met Aline hebben we hem niet meer gehoord.

Voor mij kwam er een droom uit, geweldig om dit met mijn zoon te delen! En Boris, die was helemaal klaar voor zijn schoolperiode!

wildkamperen met kinderen

Comments are closed.

Posted in: Inspiratie, Er op uit, Trend
MoodKids

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>

Simple Share Buttons