By 24 augustus 2012 Read More →

Zwemmen

zwemmen met kinderen, zwemdiploma

3 weken van onze regenachtige en druilerige zomervakantie in Nederland heeft Isis doorgebracht in een zwembad in Zutphen. De zwemschool waar Isis haar Nederlandse vriendinnen les kregen, had voor Isis een spoed-hup-snel-A diploma-plan gemaakt. Ze vond het super en op het laatst toch ook wel een beetje vermoeiend. Maar net voordat we weer vertrokken naar Zwitserland had ze dan toch haar A-diploma gehaald!

En met het mooie weer van afgelopen weekend gingen we meteen het diploma testen. Eerst hier in de buurt in de rivier de Doubs, een dag later zwommen we samen in de Rijn!

Dat zwemmen in de Rijn –Rheinschwimmen– is hier een hele gebeurtenis. Het gebeurt de hele zomer door op mooie dagen, maar 1 dag in het jaar ligt de Rijn bij Basel vol zwemmers. Dan is het jaarlijkse Basler Rheinschwimmen waaraan meer dan 6.000 mensen deelnemen. De Rijn ziet oranje van de waterdichte zwemtasjes -of Wickelfisch– die de deelnemers meenemen. De stroming van de rivier is namelijk sterk en om nou dat hele eind terug te lopen wat je net gezwommen hebt om je kleren op te halen… Die gaan dus op hun rug mee het water in.

Wij houden het voorlopig nog even bij de kalme stukjes Rijn net buiten de stad. Maar misschien over een paar jaar binden we ook onze Wickelfisch om. Isis heeft de smaak namelijk te pakken! (en wachtend op de start van een zwemcursus hier in Zwitserland spiek ik alvast bij uSwim voor gratis zwemlesplannen)

zwemmen met kinderen, zwemdiploma

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Inspiratie, Er op uit, Trend

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>