By 17 augustus 2012 Read More →

Papa gaat hooien

Al vier jaar ben ik een zonenvader. Je zou zeggen dat ik inmiddels weet wat de impact van grote machines en tractors is op kleine jongens…
Mijn schoonzusje vroeg of wij mee wilden naar een weiland waar gehooid werd. Vrienden van hen hebben een boerderij en mijn zwager ging helpen hooien. Ach, het was lekker weer dus het leek me wel leuk voor de jongens om eens te zien. Het was dus niet zomaar leuk voor ze, het was een geweldig avontuur. Er waren wel 4 grote machines en tractors bezig. En als klap op de vuurpijl mochten ze mee op de tractor waar de hooipakketten mee werden opgehaald. Ze hebben het er nog dagen over gehad!

hooien, kinderen op de boerderij

Boris wil nu boer worden. Klinkt best goed, vinden wij: Boer Boris. Fijne bijkomstigheid is dat hij door heeft dat hij daarvoor naar school moet. En laat hij nou net maandag voor het eerst naar groep 1 gaan. En daar best wel tegenop zien. Hij verzon de laatste tijd steeds meer uitvluchten: “Anders komen die kinderen toch hier spelen” of “Ik kan ook wel als ik 5 ben” of “Jamaar jij kan toch voorlezen, dan hoef ik dat niet te leren”. 
Dat is nu allemaal voorbij, want stel dat zo’n grote maaimachine stuk gaat, dan moet je op zijn minst het boekje kunnen lezen over hoe je hem moet repareren..

hooien, kinderen op de boerderij

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit, Trend, Inspiratie

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>