By 8 juni 2012 Read More →

Fietsen

Ik ben dol op fietsen!

Toen we uit Utrecht verhuisden naar het platteland was een van de weinige positieve punten dat het stadje waarbij we in de buurt gingen wonen op fietsafstand was 😉

Dus met de verhuizing naar Zwitserland ging mijn stevige Nederlandse fiets-met-fietstassen-en-krat natuurlijk ook mee. Nooit bedacht dat zo’n zware stadsfiets misschien niet zo heel erg geschikt zou zijn met al die heuvels…. Hier in de Jura -waar mountainbikes en wielrenfietsen overheersen- trek ik veel bekijks. Zeker nu ik Isis haar fietsje er met een speciale stang aan heb gemonteerd.

Want samen fietsen is vooralsnog de enige optie voor haar aangezien hier de kinderen pas mogen fietsen op de openbare weg wanneer ze naar de basisschool gaan. Geen geintje!

En alhoewel het niet verplicht is, dragen alle kinderen een helm op de fiets. Ook als ze achterop zitten bij een van hun ouders. In Nederland fietste Isis alleen nog maar bij ons huis dus had ik er nog helemaal niet over nagedacht.  In mijn zoektocht naar een goeie helm stuitte ik op voor- en tegenstanders. Maar belangrijker, Isis wil er eentje “net als iedereen”. En dan het liefst zo eentje met alle Disney prinsessen, dat dan ook weer wel 🙂

Nu ben ik niet zo gecharmeerd van die prinsessen, dus ik ben op zoek gegaan naar een andere goeie, hippe en prinseswaardige helm. De hartjeshelm van Nutcase vinden we allebei een goeie kanshebber: simpel te sluiten en goed te verstellen zodat de helm goed past. En hij is leuk om te zien. Ook niet onbelangrijk, want als je dan toch investeert in een goeie helm dan wil je ook dat die gedragen wordt.

Na nog even rondsurfen hebben we nu de perfecte helm gevonden: de Egg helmet,  met een stippen skin en prinsessen add-on natuurlijk. We zullen zo in ieder geval nog meer glimlachen krijgen als we op zondagmiddag met onze fietscombinatie door de heuvels ploeteren 😉 

fietsen egghelmets

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Inspiratie, Er op uit, Trend

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>