By 8 juni 2012 Read More →

De lucht in met kleine kinderen – vliegtuigtips

We zagen er best tegenop, maar met wat voorbereidingen ging het eigenlijk prima: onze eerste vliegtuigervaring met 2 peuterjongetjes.

We vlogen met Ryan Air vanaf Dusseldorf Weeze naar Stockholm, Zweden. Niet zo’n lange vlucht gelukkig, maar als je gaat vliegen moet je nu eenmaal veel wachten. Daarom hadden we 1 handbagage koffer volgestopt met leuke en lekkere dingen. 

tips vliegen met kleine kinderen

Dit redde onze vlucht: (en die van de medepassagiers..)
  • Voor allebei de kinderen een eigen lunchskin zakje met kleine snacks: een babybel-kaasje, stukjes wortel en wat chips en koekjes. Met weinig suiker, want je wilt niet in een vliegtuig zitten samen met mijn zoons in een suikertrip 🙂
  • We namen lege flesjes mee door de douane (vloeistoffen mogen niet in handbagage) en vulden ze in de wc met water.
  • Tegen oorpijn bij het opstijgen en landen: kauwsnoepjes en een neusspray met zoutoplossing. Lijkt echt te werken!
  • Voor allebei een nieuw kleur / puzzelboek en wat gelpennen.
  • Mijn iPad. Ik had er vooraf wat favoriete filmpjes op gezet via de gratis app VDownload Super Light. Daarmee kun je Youtube filmpjes downloaden. Heel fijn voor Aron in combinatie met zijn knuffeldoekje en -uil, want we vlogen tijdens zijn dagelijkse siesta-moment.
  • De steward van de heenvlucht die ons op de trap al zag tobben met alle jassen, handbagage en peuters en ons meteen naar de voorste stoelen met extra beenruimte schoof: “let’s give this young family some room”. Wat een held!
Het ziet er naar uit dat we nog vaker als gezin vluchten zullen maken, dus alle tips zijn welkom!
[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Inspiratie, Er op uit, Trend

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>