By 25 mei 2012 Read More →

Papa Jaco speelt een spelletje

Zelf ben ik eerlijk gezegd nooit zo van de bordspellen geweest, dus ik was niet laaiend enthousiast toen Aline een tijdje geleden een bordspel kocht om met de kinderen te spelen. Toch was het een schot in de roos, zelfs voor mij. Het is dan ook geen gewoon bordspel, maar een coöperatief spel, genaamd Max de Kat. 

Je speelt in zo’n coöperatief spel niet om van elkaar te winnen, maar je werkt juist samen aan een gemeenschappelijk speldoel. In het geval van Max de Kat is het de bedoeling dat je samen zorgt voor 3 kleine diertjes: een vogel, een muis en een eekhoorn. Ze moeten veilig in hun holletje in een boom terecht komen, voor hongerige Max hen te pakken heeft. Valt een dobbelsteen op groen, dan mag een diertje vooruit. Gooi je zwart, dan is Max aan de beurt. Komt hij te dicht bij, dan kun je Max terug naar huis lokken met een lekker hapje, zodat de dieren meer tijd hebben om de boom te bereiken. 

Max de Kat is qua thema en eenvoudige spelregels heel geschikt voor een gezin met jonge kinderen. Ook als er hier visite is, wordt die regelmatig gevraagd een potje mee te doen. Boris kan de regels al aardig uitleggen en Aron vindt vooral het gooien met de dobbelstenen erg leuk 🙂
Het ontwerp van de doos en de illustraties spreken mij niet zo aan, maar dat hindert het spelplezier niet. Het is gewoon ontzettend leuk om samen te proberen het spel te winnen, in plaats van dat je elkaar probeert af te troeven. 

Zo nu en dan valt er helaas een slachtoffer onder de dieren, maar er bereikt altijd wel een dier de boom, zodat we kunnen eindigen met een high five: “yes, we hebben gewonnen!”

max de kat, gezelschapsspel

Wij kochten Max de Kat in de mooie beleef-winkel van De LimonadeBrigade in Gorinchem. Daar hebben ze een heel assortiment aan coöperatieve spellen. Kom je niet in Gorinchem, dan kun je via de uitgever Zonnespel alle verkooppunten vinden. 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Trend, Inspiratie

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>