By 18 mei 2012 Read More →

Hollen

Sinds Isis is geboren probeer ik -met wisselende periodes van succes- te hardlopen.

start2run, hardlopen, colorrun

Ik ben begonnen met de Belgische Evy als coach op mijn iPod. Tussen de muziekjes door vertelde zij wat te doen en was “fier” als ik goed mijn best deed. En het lukte: samen met mijn tweelingzus rende ik twee keer de Marikenloop. Tegenwoordig heb ik Evy ingeruild voor Renate, die iets hippere muziek heeft en ook een hoger doel: 15 kilometer!

Mijn hardloopoutfit bestaat uit een Lidl-hardloopkleding (die serieus aan te raden is!) en duur aangemeten hardloopschoenen (ook een aanrader en zeker geen overbodige luxe, ook niet als je net begint). Maar als ik die 15 kilometer haal heb ik mijzelf beloofd dat ik hier iets in het winkelmandje mag gooien!

Hoewel ik die vreselijke piepjes-test tijdens de gymlessen op mijn middelbare school nog goed kan herinneren, is hardlopen gek genoeg de ideale sport voor me gebleken. Als Isis naar school gaat, ga ik hollen. Ik omzeil de heuvels (brrrr….over heuvels rennen ;-)) en ontdek steeds meer mooie stukjes hier in de buurt. Behalve die mooie omgeving en leuke hardlooprokjes in het vooruitschiet, weet ik mezelf 9 van de 10 keer te motiveren door mezelf voor te houden dat het vreselijk gezond is en bovendien: een goed voorbeeld voor Isis 🙂

En de beste motivatie: meedoen aan een georganiseerde loop. De Marikenloop is ontzettend leuk en heeft een lekkere pastaparty na de finish, maar ook de Utregse Meidenloop schijnt erg gezellig te zijn. Dit jaar is de Dam tot dam-loop alweer helemaal vol, maar volgend jaar wil ik daar toch ook eens tussen lopen! Maar de ultieme hardloopwedstrijd lijkt me toch wel de Color Run. Het is maar een korte loop van 5 kilometer -je hoeft het eigenlijk niet eens te rennen- waarbij je bij elke afgelegde kilometer een gekleurd poeder over je heen krijgt. Wat resulteert in een geweldige kleurenzee bij de finish. Dat wil ik ook!! Jammer genoeg wordt de loop vooralsnog alleen in Amerika georganiseerd, maar de organisatie staat open voor suggesties. Is het niet een idee dat we met alle hardlopende moeders de Color Run naar Nederland halen?? (Nederland is een stuk dichter bij voor me dan Amerika :-))

Andere leuke hardlooplinks:

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Inspiratie, Trend

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>