By 27 januari 2012 Read More →

Instagram

Ik heb een nieuwe verslaving…

Instagram!

wat is instagram

Foto maken met je iPhone, eventueel een kek retro filter eroverheen en hop: delen op Twitter, Facebook, Foursquare of Flickr. Die laatste dienst wordt weer fanatiek gevolgd door de opa & oma’s in Nederland, die op deze manier van elk kleine hoogtepunt hier in Zwitserland een foto zien.

En oh! Wat is het gevaarlijk om mensen te volgen via Instagram. Mijn visueel ingestelde brein zapt fijn door door de foto’s en de lijstjes mooie plaatjes verversen zich razendsnel. Ik deel een paar ‘likes’ uit en… oeps …zit ik nu echt al weer een kwartier naar die zonnige strandfoto-serie van een andere Instagrammer te kijken? 

Voor Isis haar oma heb ik bij Blurb een Instagram-fotoboek gemaakt. Zo’n fotoboek waarvan ik me had voorgenomen om er elk jaar een van te maken voor haar. Maar waar ik er tot nu toe maar één van had gemaakt omdat de moed me al in mijn schoenen zonk als ik al die foto’s zag die we hadden verzameld. Maar van een jaartje Instagram hadden we een bescheiden aantal van 270 foto’s. Blurb zette alle Instagram foto’s automatisch in een boek. Ik hoefde alleen maar te schrappen. En dat was makkelijk te doen in een avond.

Maar die foto’s gaan dus naar oma…

Gelukkig is daar Stickygram! Instagram foto’s omgetoverd in koelkastmagneetjes. Offline pronken met je mooie vintage-stijl foto’s.

Van een andere Instagrammer kreeg ik nog een tip om oude, vertrouwde losse afdrukken in dat kenmerkende vierkante formaat via Profotonet te bestellen. Mezelf kennende heb ik dat op de planning voor een saaie winteravond volgend jaar gezet 😉

wat is instagram

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Inspiratie, Trend

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>