By 2 december 2011 Read More →

Advent

In Nederland ging Isis naar een crèche met een antroposofische achtergrond. En net als bij alle keerpunten in het jaar, werd daar ook bij de adventstijd heel bewust stilgestaan. Compleet met een telkens veranderende seizoenstafel en het o zo mooie ritueel van de Adventstuin vol lichtjes. 

In haar Zwitserse kleuterklas hangen de juffies een adventskalender van versierde luciferdoosjes op om af te tellen naar Kerstmis. Ieder kind heeft een ‘eigen dag’ waarop zijn doosje open gemaakt mag worden en in elk doosje zit iets kleins om te snoepen. 

advent kalender selectie

En natuurlijk staan ook hier de winkels vol met Playmobil-, Milka-, Hello Kitty-, Barbie-, en Smartieskalenders. Eerlijk is eerlijk: Isis vindt ze prachtig. Maar net zo eerlijk: ze heeft wel even genoeg speelgoed en snoepgoed gekregen als de Sint straks weer naar Spanje gaat. Een ouderwetse adventskalender met luikjes waarachter een mooi plaatje verborgen zit, lijkt me dus een beter idee voor ons. Deze van Eric Carle bijvoorbeeld met pop-up vakjes of deze geweldig mooie die als windlichtje elke dag een stukje mooier schijnt! 

Op internet staan ook heel veel mooie adventskalenders om zelf te maken. Op de blog van Pink Suede Shoe vind je een stap voor stap uitleg om zelf een variant op de kalender te maken. Isis zal het super vinden om samen te versieren, al wordt het dan vast iets meer ‘glitter’ dan ‘stijlvol’ 🙂 Voor meer inspiratie kun je gewoon even afbeeldingen googelen

Geen inspiratie, maar wel zelf aan de slag? Een eenvoudige en erg leuke adventskalender is die van Homemade Happiness. De print voor de envelopzakjes kun je zo vaak gebruiken als je wilt, dus je bent ook meteen klaar voor volgend jaar. Tot slot nog een hele mooie -herbruikbare- adventskalender: een adventskastje met 24 kleine deurtjes waarachter ruimte is voor een kleine verrassing. 

Och kon het maar altijd Kerstmis zijn 😉

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Toys, Inspiratie, Trend

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>