By 14 oktober 2011 Read More →

Papa Jaco – Treinen

Waren we twee weken geleden nog lekker buiten aan het kliederen met water, is het nu plotseling guur herfstweer. Gezellig binnenspeel-weer dus. En dan staat de houten trein bij ons met stip op 1. Boris kreeg zijn eerste setje al voor zijn eerste verjaardag van zijn opa en oma. En sinds onze vakantie naar treinenland Zweden afgelopen voorjaar, is Aron ook treinfanaat. 

We hebben daar een kort ritje met de Inlandsbaan gemaakt: een echte avonturentrein. We mochten bij de machinist kijken en als klap op de vuurpijl mocht Boris op de elandentoeter drukken! Geloof mij, er was vast geen eland meer in de wijde omtrek te vinden! 

treinen

Als de peuters wat ouder zijn, gaan we zeker terug om een lange tocht te maken, je kunt vrij voordelig met deze trein helemaal naar de poolcirkel en hij stopt bij alle bezienswaardigheden en mooie natuurplekken onderweg.We zijn daar ook in een ouderwetse remise geweest, waar we gezien hebben waar de treinen vroeger gestald werden. Of zoals Boris zei: “waar de treinen mogen uitrusten”. 

Nu is hij hard aan het sparen voor een eigen remise, want zijn treinen zijn ook regelmatig aan wat rust toe. Ze hebben de houten treinen van Brio, een prachtig Zweeds merk (hoe kan het ook anders ;-)) waar veel mensen vast al iets van in huis hebben. We hebben vorig jaar met de feestdagen een flinke partij via marktplaats gekocht en hebben toen een deel bewaard om zo nu en dan een kleine aanvulling als tussendoor-kadootje te kunnen geven.Als je het nieuw wilt aanschaffen, kun je voor Brio bijvoorbeeld terecht bij webshop ’t Maanfabriekje. Dat is een soort broertje van de waanzinnig leuke webshop Kleine Zebra

Tipje voor de feestdagen: als je op dezelfde dag bij allebei bestelt, verzamelen ze je bestellingen en betaal je maar 1 keer verzendkosten.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Inspiratie, Trend

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>