By 16 september 2011 Read More →

Papa Jaco gaat proefkamperen met peuters

Vroeger, in de “pre-kindertijd”, trokken wij er graag met een tent op uit. Lekker buiten ontspannen, back to basics. Met kleine kinderen leek ons dat om een of andere reden ineens niet meer zo ontspannen…

Maar na deze zomer vele aanstekelijke kampeerverhalen aangehoord te hebben, werd het oude vuur weer aangewakkerd en zijn we gaan proefkamperen. Nu hebben we wel een beetje gesjoemeld, want we hebben een huurtent geboekt via Holland Tent. Deze organisatie heeft op verschillende campings in Nederland en daarbuiten mooie gezinstenten staan, die volledig ingericht zijn. En dat is een prettige luxe als je een weekendje met peuters gaat kamperen. We kwamen na een lange file-reis op vrijdagavond aan en moesten er niet aan denken om een tent op te gaan zetten terwijl er twee oververmoeide hongerige peuters op ontdekkingstocht konden gaan…

Maar wat een luxe, de tent stond dus al en er was zelfs een speelgoedkist met speelkleed klaargezet. Boris en Aron hebben daar een half uurtje zoet op gespeeld, terwijl wij de auto uitlaadden en eten klaarmaakten. We hadden een mooi rustig plekje op camping Harskamperdennen, op de Veluwe vlakbij Kootwijk. Dit is een echte boscamping, met niet al te veel voorzieningen, maar met ruime plekken, veel privacy en allerlei leuke kleine speeltuintjes. Erg geschikt voor ons dus 🙂

Vooraf vonden we het wel jammer dat onze hond (Heidewachtel) Silas niet mee mocht, maar toen we tientallen konijntjes om ons heen zagen huppen, begrepen we dat het beter was zo.  

Ondanks dat we het onszelf wat gemakkelijk hebben gemaakt, hebben we er toch vertrouwen in dat kamperen bij ons past. Dus nu nog een tent en inboedel kopen en op naar een “echte” kampeervakantie!

Een paar lessen die wij geleerd hebben:

  • investeer in een tent met een goed afgesloten doek tussen de slaapcompartimenten. (anders spelen de peuters om 5.30 uur kiekeboe met je)
  • zorg dat de rits van de voortent veilig is voor peuters die ‘s nachts de weg kwijt zijn
  • regel een klamboe voor gezinsleden met een muggenallergie (wij eindigden ons kampeeravontuur met Aron en zijn opgezwollen oor op de huisartsenpost in Apeldoorn)
  • neem laarsjes en genoeg speelkleren mee, zodat de kinderen bij regen ook lekker naar buiten kunnen. Want zoals de Zweden zeggen: “slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel”.
[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>