By 2 september 2011 Read More →

Papa Jaco gaat Peutergymen

Hier in het Westen is de zomervakantie al weer even voorbij en de scholen zijn weer begonnen. 

Voor ons weekritme maakt dat nog niet zoveel verschil, behalve dat de peutergym nu weer is gestart. En dat is feest, want Boris heeft het daar ontzettend naar zijn zin. Het is namelijk niet alleen gym, wat natuurlijk al geweldig is, maar ook voorlezen, zingen en knutselen en dat samen een hele ochtend in de week. En fijn voor mij: die ochtend valt precies op 1 van mijn papadagen.

peutergym

Dus de hele week strepen we op de kalender dagen af tot het weer vrijdag is, want: vrijdag is gymdag! 

En als het eindelijk zover is, pakken we de gymspullen en gaan we, weer of geen weer, met zn drieën op de fiets naar de gymzaal. Ik probeer altijd vroeg te zijn, zodat Boris kan acclimatiseren en Aron (1,5) zich ook lekker even kan uitleven op de fietsjes en trapauto’s. Na een korte overdracht met 1 van de juffen gaan Aron en ik huiswaarts, tot we Boris twee uur en een dutje (van Aron) later weer op kunnen halen. De andere peuters worden meestal opgehaald door hun moeders, die er meteen een gezellig bijkletsmomentje van maken terwijl ze wachten in de kleedkamer. Gek genoeg red ik het meestal niet om daar op tijd voor te zijn en zwaait de deur al open als wij aankomen. Vrij snel zie ik dan Boris zijn rode en vrolijke gezicht en weet ik dat hij weer een heerlijke ochtend heeft gehad.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Peuter, Inspiratie, Trend

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>