By 26 augustus 2011 Read More →

Mama in Zwitserland – Eten

Al zijn we niet naar de andere kant van de wereld verhuisd en lijkt het hier soms net Nederland, de kleinste dingen maken een wereld van verschil. De eetgewoontes bijvoorbeeld: 

Elke middag klokslag 12 uur staat er een file naar suburbia: déjeuner! Lunchen dus!! En lunchen betekent hier warm eten. Met de hele familie. 

Dus sluit de bakker, de school en de bank. Maar ook grote bedrijven zetten het antwoordapparaat aan tussen 12 en half 2. Je kunt zelfs de politie aan de deur krijgen als je de middagpauze wilt benutten om het gras te maaien. Of op een andere manier de rust verstoort. De hele familie schuift tussen de middag aan voor de eerste warme maaltijd van de dag. ’s Avonds doen ze het nog eens dunnetjes over.  

’s Middags is er weer zo’n komisch eetmoment. Exact om 4 uur -alsof ze een klokje in hun hoofd hebben- stoppen de kinderen die hier spelen om mij te vragen om een “petit quatre heure”. Een tussendoortje, appel, boterham, snoepje of chips.  Die laatste twee natuurlijk overal behalve hier -en in veel grotere hoeveelheden- als ik Isis mag geloven ;-).  

Helemaal aangepast zijn we nog niet. We eten tussen de middag een boterhammetje. Vers gehaald bij de bakker in ons beste Frans. Vakantiegevoel gegarandeerd 🙂

dejeneur

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Inspiratie, Trend

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>