By 12 augustus 2011 Read More →

Gastblogger – NL mama Hiskia in Zwitserland – School

Volgende week is de vakantie voorbij en gaat Isis voor het eerst naar school. 

vakantie school moodkids

We verhuisden net voordat Isis vier werd, in Nederland is ze daarom nooit naar school geweest. Het leek ons makkelijker: het afscheid van de crèche en peuterspeelzaal zat er hoe dan ook aan te komen. Emigreren zonder wreed verbroken prille schoolvriendschappen. Er was al genoeg afscheid te nemen. 

In Zwitserland gaan alle kleuters van 4 jaar tegelijk voor de eerste keer naar school in augustus. We hebben dus een half jaar uitstel gehad, maar gaan er nu vol voor: de kleuterschool! Nou ja. Vol… Elke dag heeft ze drie uur les. Drie uur!   

Niet het thuiswerk-walhalla wat ik me had voorgesteld bij de kleuterschool (wat zou ik een werk kunnen verzetten tijdens zo’n schooldag!!). Wel rustig wennen voor Isis. 

Dan heb ik het nog niet eens gehad over het klasje van 15 kinderen. Met 2 juffen. TWEE!!  En dat allemaal zonder een inschrijflijst waar je vanaf je tweede jaar op moet staan 😉

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Inspiratie, Trend

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>