By 2 oktober 2014 Read More →

Boerenzakdoek Kimono

Een beetje boho-stijl, deze kimono voor peuters en kleuters. Je maakt ‘m, heel eenvoudig, van twee boerenzakdoeken. Je draagt hem nonchalant als je naar school gaat of naar de Doe als een boer-Dag natuurlijk!

Voor een Boerenzakdoek Kimono heb je nodig:

  • twee grote zakdoeken (type boerenzakdoek)
  • naaimachine
  • knopspelden
  • stofschaar
  • garen in de juiste kleur

TIP: Gebruik zakdoeken die niet al te stijf zijn, dus het liefst geen nieuwe. Was ze goed, eventueel met wasverzachter, zodat het stof soepel valt.

boerenzakdoek kimono maken

Stap 1: knippen

Knip één zakdoek doormidden. Doe dit met een scherpe stofschaar.

Stap 2: vouwen en spelden

Vouw beide delen bij de kniprand om (ongeveer drie centimeter) en dan nog eens. Nu heb je de zoom. Speld deze vast en stik deze vervolgens met behulp van de naaimachine. Omdat de zoom zo breed is, stik je ‘m bij beide stofvouwen.

stap voor stap kimono maken

Stap 3: samenvoegen

Leg de hele zakdoek met de goede kant naar boven. Leg de omgezoomde voorpanden er met de goede kanten op. In het midden houd je dus ruimte over, daar zie je alleen de onderste zakdoek liggen.

Speld de voorpanden bij de schouders vast en ook een klein stukje aan de zijkanten. Maak de armsgaten groot genoeg (liever te groot dan te klein). Stik alles met de naaimachine vast.

boerenzakdoek kimono stap voor stapstap voor stap boerenkimon maken

Stap 4: keren

De kimono zit nu nog binnenstebuiten. Keer ‘m en je hebt een heel grappig en nonchalant kledingstuk voor je peuter of kleuter.

boeren zakdoek kimono zelf maken

Styling tip: Laat de kimono openhangen voor een nonchalante look (zoals op de foto’s). Of maak ‘m dicht met een riempje of koord.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Fashion, Trend

Auteur:

Britt woont met Dennis en dochter Stevie (2011) in het Brabantse Bergeijk. Creatief bezig zijn zit er al van jongs af aan in (‘ik weet niet beter’) en op haar website deelt Britt dan ook DIY-projecten, recepten, schrijfsels en sneak peeks van opdrachten die haar, via die website, toekomen. Daarnaast geeft ze groepslessen aerobics, streetdance en yoga aan kinderen en volwassenen. Britt typeert zichzelf als ‘lichtgroen’; veel bewegen, gezond eten met zo af en toe een uitschieter en recycling/hergebruik waar kan.