By 8 april 2014 Read More →

Eerste schoentjes

Het zit er aan te komen, Sam zijn eerste stapjes. Hij is nu nog vooral erg druk met kruipen en overal staan, maar ik weet nog dat Lily van de éen op de andere dag ineens ging lopen. Tot nu toe droeg hij gewoon sokken of sloffen, maar bij de eerste stapjes horen ook… de eerste schoentjes!

En hoe leuk ik al die sneakertjes ook vind, de eerste schoentjes uitzoeken gaat verder dan alleen maar een leuk uiterlijk.  Kinderschoenen zijn er in vele soorten en prijsklassen, maar er zijn een aantal punten waar ik op let bij het uitzoeken.

De juiste maat

Elke kinderschoenenwinkel heeft wel een apparaat om de schoenmaat van je kindje op te meten. Ook is het tegenwoordig mogelijk het zelf te doen. Let er in ieder geval op dat de metingen altijd naar boven afgerond worden. De schoenen kunnen beter iets te ruim dan te krap zitten. Ik heb de neiging om alles op de groei te kopen (doet ‘ie er lekker lang mee ;), maar dit wordt afgeraden. Bij de juiste maat heeft hij nog net een vingerdikte aan ruimte over in de schoen.

Welk materiaal?

Natuurlijke materialen zoals leer hebben altijd mijn voorkeur, zowel voor de binnenkant als de buitenkant van het schoentje. Deze materialen laten de voetjes optimaal ademen en op een natuurlijke wijze afkoelen.

Goede ondersteuning

Wat extra steun bij die eerste stapjes is wel zo fijn. Het is daarom belangrijk dat de schoentjes stevig zijn. De zool mag flexibel zijn, maar niet té.

Babyschoentjes

écht kleine baby’s die nog niet kunnen lopen hoeven natuurlijk geen stevige schoenen te hebben, integendeel. Wel is het fijn als ze wat warms aan hun voeten hebben. Bijvoorbeeld slofjes of speciale babyschoentjes, ze zijn vaak van zacht materiaal en bovenal makkelijk om aan te trekken.

eerste schoentjes, babyschoenen, eerste stapjes, babywalz

1. SeeKaiRun 2. Bardossa 3. Clarks 4. Bardossa 5. SeeKaiRun 6. Jack & Lily  7. Shoesme

Ik begin alvast met wat research naar het eerste schoentje, dit zijn mijn favorieten van het moment die te vinden zijn op het internet, zoals bijvoorbeeld bij Baby-Walz .

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Eefje Kleijweg richtte in 2011 samen met Maike MoodKids op. Inmiddels werkt ze weer fulltime als freelance vormgever vanuit haar studio in Groningen, waar ze ook woont met Eric en twee kids, Sam ('13) en Lily ('09). Naast grafische vormgeving houdt Eefje interieur design, illustratie, stoeien met Sam, knutselen met Lily, arthouse films en sporten.