By 19 augustus 2013 Read More →

Rond REVitup armbandje – patroon om zelf een armbandje te haken

Een supersnel schattig klein armbandje, voor mama & dochter. Snel gehaakt, snel geliefd. Het is heerlijk om je eigen sieraden te kunnen maken, zelf kleuren uitkiezen en haken maar. Het is ook een superleuk kadootje om aan nichtjes, vriendinnetjes of buurmeisjes te geven.

Wat heb je nodig:

  • Haaknaald 3,5 mm
  • Catiana katoen, ik heb gebruikt: wit, lichtblauw, lichtgeel, oranje, cerise, appelgroen & turquoise
  • Slotje & ringetje
  • Schaartje

Hoe maak je deze lieve REVitup armband:

De armband bestaat uit 3 rondjes, waarvan alleen de kleurstelling verschilt. Er zijn 3 soorten rondjes: oranje/cerise, lichtblauw/lichtgeel, appelgroen/turquoise.

Je haakt de rondjes direct aan elkaar vast.

eenvoudig armbandje haken patroon moodkids.nl
Start (zo begin je elk nieuw rondje):

Maak een ketting van 4 losse met oranje

Sluit deze ketting met een halve vaste tot een ring

Rij 1: Haak 6 sets van 2 stokjes in de ring. Bij de eerste set, haak je eerst 2 losse (die telt als 1 stokje).

Tussen elke set haak je 1 losse.

Sluit met een halve vaste & wissel direct van kleur naar cerise. Maak een halve vaste zodat je bij een open ruimte komt.

Rij 2: Haak 2 losse in de ‘losse’ van de vorige ronde en volg met 1 stokje en een losse. Haak dan nog eens 2 stokjes gevolgd door 1 losse en ga dan door naar de volgende ‘open ruimte’.

Nu haak je in elke ‘open ruimte” 2 sets van 2 stokjes met 1 losse ertussen en met 1 losse om naar de volgende open ruimte te gaan. Als je rond bent, moet je in totaal 12 setjes van 2 stokjes hebben. Sluit weer met een halve vaste en wissel direct van kleur: naar wit.

Rij 3: de laatste ronde zijn vasten in elke steek. Halverwege haak je even 2 losse, en dan haak je weer verder met vasten. Die 2 lossen kun je gebruiken om de rondjes makkelijk aan elkaar te haken (op de foto wijst de schaar naar die 2 losse, dat geeft je net wat extra ruimte om de rondjes aan elkaar te haken).

Haak rondje 2, als je een gedeelte van de witte ronde gedaan hebt, kun je je tweede rondje aan je eerste rondje vasthaken. Doe dit door 1 losse te haken, en dan in de 2 lossen van het eerste rondje vast te haken.

En haak nu de witte rand van het tweede rondje rondom. Vergeet niet om exact tegenover waar je het eerste rondje hebt vastgehaakt, ook weer 2 losse te haken, zodat je het derde rondje ook gemakkelijk kunt vasthaken.

Haak nu het derde rondje. Als je weer een gedeelte wit gehaakt hebt, haak dan 1 losse en maak het derde rondje aan het tweede rondje vast in de 2 lossen van het tweede rondje.

En haak het derde rondje ook rondom wit af.

eenvoudig armbandje haken patroon moodkids.nl

Als je de drie rondje af hebt, werk je je eindjes weg, en kun je het sluitinkje aan de ene kant, en het ringetje aan de andere kant vastnaaien. Dit kun je simpelweg doen met de eindjes van de witte ronde. Zorg ervoor dat je een aantal keer stevig het sluitinkje vastnaait aan je rondje.

En tada!! Je schitterende REVitup armband is geboren! De kleurcombinaties zijn natuurlijk eindeloos! Fijne zomer!

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Revlie heeft een passie voor mixed media, haakt graag (en schrijft dan ook nog zelf patronen) en probeert nog wel eens wat met de naaimachine.