By 19 januari 2013 Read More →

WKND Inspiratie – Kleine Fabriek

Philomeen bezocht voor MoodKids de beurs Kleine Fabriek vorig weekend.
Ze spotte de trends en deed verslag!


Beeld: Imps & Elfs

Of ik de Kleine Fabriek wilde bezoeken voor Moodkids? Natuurlijk wilde ik dat. Op zondag ging ik naar de Rai met als doel een beeld te krijgen van de AW13 collecties en hopelijk ook nog wat nieuwe leuke merken te ontdekken.
De ruimte was erg handig ingericht in vier delen, al was het moeilijk kiezen waar te beginnen. Eerst thee en een route uitstippelen dan maar.

Wat me in grote lijnen op is gevallen aan de trends voor AW13 is dat veel merken investeren in goede kwaliteit materialen en mooie basics.
De kleuren die veel terug komen zijn grijs en dan vooral in combinatie met roze of blauw. Verder zag ik veel okergeel, oudroze, petrol, groen, roest, koraal en hier en daar een klein neon-accent. Sommige merken hebben iets meer durf en gooien er wat gouden accenten in. Verrassend, maar wel mooi.
De thema’s die ik veel voorbij heb zien komen zijn vogels, sprookjes, superhelden en circus. Hier en daar een insect, wat ik een leuke afwisseling vond.


Beeld: Bakker

Ik werd enorm enthousiast van een aantal mij onbekende merken. Het was even zoeken, maar ik heb een paar pareltjes weten te ontdekken. Nieuw dit jaar is dat beginnende merken een kleine stand konden huren, om zo toch aanwezig te kunnen zijn op de kleine fabriek.

Een van de eerste stands waar mijn oog op viel was die van Zweeds merk Ebbe. De oprichter nam de tijd om veel te vertellen over dit merk en ik ben enorm enthousiast. Een prachtige collectie met voornamelijk basics, in mooie kwaliteit en met stoere details. Ik hoop nog veel van dit merk te gaan horen. Zowel voor jongens als meisjes een aanrader.

Ook het merk Unkk is er eentje om in de gaten te houden. Waar andere merken ervoor kiezen om voor veilig te gaan, gaat Unkk helemaal los met gedurfde kleurencombinaties en grappige details. Hier worden meisjes blij van.

Een ander erg fijn nieuw merk was het Belgische Someone. Een mooie kleurrijke collectie, met hier en daar een retro tintje en fijne basics, zoals gekleurde jeans en leuke shirtjes.

Het Skandinavische Mói heeft een mooie collectie gemaakt met als basis zwart, wit en grijs en hier en daar een neonaccent. De vogelprint die je veel terug ziet komen is gebaseerd op de raaf die vaak bij de familie aan kwam vliegen en die ze Mói gedoopt hadden.

De laatste in het rijtje nieuwe merken (of merken die ik nog niet kende) is het Franse Le petit Lucas du tetre. Wat een prachtige collectie. Mooie breisels, prachtig kleurgebruik en hier en daar een grafische print. Ik ben fan (en ze hebben ook een damescollectie, fijn!)

Al met al heb ik een hele leuke dag gehad en ging ik enorm geinspirerd naar huis. Wat een mooie collecties komen eraan en wat worden die door leuke enthousiaste mensen gemaakt. Ik kijk al uit naar AW13, op modegebied wordt het een mooi seizoen!

Philomeen

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>