By 13 juli 2012 Read More →

De zon in met UV werende kleding

Na Australië en Nieuw-Zeeland is Zwitserland het land waar de meeste gevallen van huidkanker voorkomen (Nederland zit iets boven het Europees gemiddelde).  Zonbescherming wordt op school actief gepromoot. Bij schooluitjes zijn petten en zonnebrand verplicht om mee te nemen. En terecht! Want kinderen die op jonge leeftijd verbranden hebben op latere leeftijd een verhoogd risico op huidkanker.

Uit onderzoek dat begin van deze zomer is gepubliceerd door de Mauritsklinieken -poliklinieken dermatologie- blijkt dat hoewel driekwart van de ouders aangeeft hun kind in te smeren toch tweederde van de kinderen in de zon verbrandt.

Beter smeren dus. En tussen 12.00 en 15.00 uit de zon blijven. Nu is dat eerste niet mijn favoriete ding (kleef…plak…vlek…) en Isis is het vaak niet eens met punt twee… 

En daar komt onze nieuwste troef: een zonwerend shirt! Het is natuurlijk een combinatie van smeren, schaduw en bedekken… maar het UV-werende shirt is een blijvertje!

zwemkleding voor jongens en meisjes, uv werende kleding voor kinderen

De meeste UV-werende kleding is jammer genoeg erg lelijk en vol schreeuwende logo’s (ja ik weet het: “het gaat erom dat het werkt”, maar toch!). Een zoektocht op het net levert gelukkig een paar pareltjes op:

zwemkleding voor jongens en meisjes, uv werende kleding voor kinderen

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Fashion, Trend, Inspiratie

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>