By 4 mei 2012 Read More →

.CH – online shoppen in Zwitserland

Het is heel gek, maar sinds ik hier woon heb ik nog niet een keer iets besteld bij een Zwitserse webwinkel. Niet alleen omdat ik het een gedoe vindt om de site te lezen in het Frans of Duits, maar vooral omdat er weinig online aanbod is. En wat er is, is erg duur.

Dus winkel ik -heel onaangepast- nog steeds in Nederland. Online, welteverstaan.

Zwitsers daarentegen zijn erg loyaal in hun inkoopbeleid. Zwitserse producten -ook in de supermarkt- hebben hun voorkeur. Ook al zijn die vaak stukken duurder.

Om toch iets te doen in het kader van inburgeren staat de kast hier vol met Zwitserse chocolade, Zwitserse kaas en natuurlijk de welbekende Zwitserse koffie 😉 Maar een outfit op een .ch site bij elkaar shoppen?

Zwitserse merken moeten het hebben van hun kwaliteit, ze zijn weinig trendy. Kijk naar Flik-Flak -oh, jeugdsentiment- de horloges zijn haast onveranderd.

Een oersaai, maar bij ons thuis wel favoriet merk is Hocosa. De onderkleding van wol en zijde is niet goedkoop, maar dan heb je het ook nooit meer koud! Maar eerlijk is eerlijk: een beetje saai zijn ze wel. En datzelfde geldt ook voor de kleding van die bekende Zwitserse kledingreus Charles Vögele.

Uitzondering is l’Asticot. Dit Zwitserse merk maakt vrolijke en hippe kleding met uitgesproken kleuren en -wel weer heel Zwitsers- hele mooie materialen zoals wol en biologisch katoen. Je kunt l’Asticot in Nederland kopen bij UmpaLumpa en Knotsknetter.

Misschien moet ik me er ook beter in verdiepen, in die Zwitserse webwereld… Maar dan wacht ik wel even Oud-Hollandsch op de uitverkoop 😀

l'asticot fashion kids

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Toys, Fashion, Inspiratie, Trend

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>