By 18 juli 2016 Read More →

Osmo is een leuke manier van leren op de iPad

Bij Osmo hebben ze het begrepen: met de iPad kun je kinderen op een bijzonder leuke manier laten leren. Ja, het is een app (meerdere zelfs), maar met de iPad alleen kom je er niet.

Kinderen werken met de iPad én met ‘echte’ materialen. Op de iPad zet je een spiegeltje, zodat de iPad de acties van de kinderen, kan volgen. In dit filmpje zie je precies hoe dat werkt.

https://www.youtube.com/watch?v=CbwIJMz9PAQ

Osmo helpt

We nemen Tangram als voorbeeld. Op de iPad verschijnt een figuur. De kinderen maken de figuur na met de tangramblokken. De iPad signaleert of de tangram goed gelegd is en het figuur op de iPad wordt een geheel. Het volgende figuur verschijnt.

osmo tangram voorbeeld

Het toffe aan Osmo is dat het programma de kinderen helpt. Ze krijgen verschillende aanwijzingen tot het gelukt is. Doordat er een opbouw is in moeilijkheid, blijft het een uitdaging voor de kinderen. De volgende apps zijn inmiddels beschikbaar voor Osmo: Numbers, Words, Newton en Masterpiece. Onlangs verscheen ook Coding, waarmee kinderen een eerste stap zetten in de wereld van coderen/programmeren.

Osmo Newton

Wij zijn zelf heel enthousiast over Newton, waarbij er een direct beroep gedaan wordt op je creativiteit. Er vallen balletjes naar beneden, die je kunt tegenhouden of sturen door voorwerpen te tekenen of neer te leggen op het papier voor je. Je hebt direct invloed op wat er op de iPad gebeurt.

Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen echt uren zoet zijn met Osmo. Het educatieve gehalte is echt hoog en er is zelfs ook een sociaal aspect aan toe te voegen: het is namelijk erg leuk om samen Osmo te doen! Dus komen ze een keer thuis met een vriendje en de vraag is: ‘Mogen we op de iPad?’ Dan kun je met een gerust hart een keertje ja zeggen!

De sets kun je los kopen of in combinatie. Je hebt sowieso de starterset nodig. De bijbehorende apps zijn gratis.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

De superhelden van Patsboem! maken educatief materiaal voor kinderen. Informatie uitdagend, aantrekkelijk en begrijpelijk maken zodat kinderen op een leuke manier leren, dat is hun kracht. Annemiek, Liesbeth en Juul laten je graag zien welke educatieve dingen je thuis samen met je kind kunt doen. Van apps tot apparaatjes, van knutsels tot handige oefenhulpjes.