By 31 maart 2016 Read More →

Aanrader! De Proefkeuken start weer op tv!

Je stopt dagelijks van alles in je mond, maar weet je ook wat er precies in je favoriete snoepjes en snacks zit? Waar is al dat lekkers eigenlijk van gemaakt en kun je dat ook zelf maken? Waar is al dat lekkers eigenlijk van gemaakt en kun je dat ook zelf maken?

Pieter Hulst (bekend van ‘Pieter in de prehistorie’) en Willem Voogd (Mees Kees) gaan de uitdaging aan en doen er zelfs een schepje bovenop. Wij hebben vorig jaar thuis al genoten van De Proefkeuken. Aanstaande zondag (3 april 2016) start om 9.25 uur het tweede seizoen van De Proefkeuken bij de VPRO op NPO Zapp.

Proefkeuken weer op tv

Zou je ook haaien-vissticks kunnen maken? En kroepoek van insecten? En hoe kom je achter het geheime recept van cola? Lukt het de jongens om juist die lekkernijen die nooit iemand zelf maakt toch eigenhandig in elkaar te sleutelen? Pieter trekt het land in om de juiste ingrediënten te verzamelen. En probeert vervolgens samen met Willem het product helemaal zelf te maken, van grondstof tot eindproduct. Zonder ingewikkelde machines en grote fabrieken, maar gewoon in een oude schuur met rondslingerend gereedschap. Om dat voor elkaar te krijgen bedenken ze de gekste experimenten en meest ongewone technieken.

De eerste drie afleveringen zijn bekend. Pieter en Willem gaan vissticks, kroepoek en cola maken.

Afl-2-Kroepoek---Sprinkhaan-op-hand

 

Proefkeuken vorig jaar gemist?

Vorig jaar gemist? Bekijk de afleveringen online. Pieter & Willem maakten toen knakworstdropkauwgomchipskaas en een chocozoen. In de link vind je de betreffende aflevering.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Digi

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.