By 27 januari 2016 2 Comments Read More →

Win een uniek & gepersonaliseerd verhaal voor je kind

Soms kom je in aanraking met websites waarvan je meteen denkt ‘wat een grappig  initiatief’. De website ‘Julians verhalen‘ valt wat mij betreft ook in deze categorie. Tijd dus om dit met jullie te delen.

Julians verhalen is een website van Julian de Graaf (31). Als kind was Julian al gek op verhalen. Als vierjarige stuurde hij zelfs een brief naar Annie M.G. Schmidt om vragen te stellen over het schrijversvak. Een paar jaar terug begon Julian met het schrijven van losse verhalen, omdat hij altijd al wilde schrijven en daarin zijn fantasie en creativiteit goed kwijt kon. Hij ontdekte dat het fantastisch was om nieuwe werelden, karakters en avonturen te bedenken. Al snel maakte Julian in oktober 2014 zijn website juliansverhalen.nl waar de verhalen verzameld worden.

website-julians-verhalen, verhaaltjes voor het slapen

Verhaaltjes voor het slapen gaan

De website bestaat uit korte kinderverhalen die geschreven zijn met door kinderen zelfbedachte (en ingestuurde) woorden. Dat levert natuurlijk veel herkenbare woorden op (zoals boom, kat, dolfijn), maar ook bijzondere woorden zoals sneldrogend water en schobbejak.

Naast het zelfbedachte woord, speelt het kind dat het woord heeft bedacht ook nog eens de hoofdrol. Erg leuk! De verhaaltjes worden gepubliceerd op de website en ingedeeld in ‘Lieve verhaaltjes’, ‘Dat kan niet! verhaaltjes’ en ’Spannende verhaaltjes’.

Inmiddels worden de verhalen ook door Julian zelf geïllustreerd. Het zijn korte verhaaltjes die dicht bij de belevingswereld van een kind zit. Zelf ook zo’n verhaaltje voorlezen? Je kunt hier (gratis) het verhaal van Kuip, de badkuipdolfijn downloaden.

Kuip-de-badkuip-dolfijn illustratie

Julians verhalen bestaat nog maar een jaar, maar Julian heeft al een paar ideeën voor de (nabije) toekomst. Zo gaat hij  binnenkort de verhaaltjes inspreken, zodat kinderen de verhaaltjes ook kunnen beluisteren. De andere ideeën houdt hij nog even geheim. 😉

Win een gepersonaliseerd verhaaltje voor het slapen

De website heeft tot nu toe al 27 verhalen van 27 kinderen gepubliceerd en er komen er meer. Jouw kind kan ook een eigen verhaal krijgen. Julian gaat namelijk speciaal voor een kind van een MoodKids-lezer een verhaal schrijven en illustreren. Lijkt jou dat ook leuk? Doe dan mee.

Je kunt niet meer inzenden. Julian schrijft nu het verhaal. Over 2 weken lees je het verhaal op MoodKids.

[ssba]

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>