Review: Het rare verhaal van professor Staal

Van uitgeverij Somosoi (= Zo. Mooi zo. ;)) kregen we het boek ‘Het rare verhaal van professor Staal toegestuurd. Naast het boek is er ook een app voor de iPhone en iPad, die aansluit bij het boek.

Gelukkig is Job (7 jaar) altijd net zo enthousiast over nieuwe voorleesboeken als ik. Meteen ’s avonds voorgelezen dus. Het boek is voor kinderen van 4 tot 7 jaar.

Het verhaal gaat over professor Staal, die -hoe kan het ook anders- erg gek van staal is. Op een dag ziet hij een rode ballon en bedenkt direct dat hij dat wil ook wil maken van staal. Hij duikt in zijn werkplaats en zal niet rusten voordat het lukt.

Boek: Het rare verhaal van professor Staal

De boodschap die ik uit dit boek haal is ‘gaan voor je dromen’ en ‘niet opgeven’. Prachtig hoe Hanneke van der Meer alle emoties, die bijna altijd bij ambitie en je doelen nastreven horen, verwoordt, maar ook laat zien in de illustraties. En dat is knap gezien de rustige, bijna minimalistische (en erg mooie!) illustraties.  Job zat al snel in het verhaal en gaf aan het eind aan dat hij het knap vond dat de professor niet had opgegeven. Weer een levenslesje subtiel meegegeven! 😉

Zoals gewoonlijk kwamen bij de volgende keren voorlezen de vraag wat bepaalde woorden betekenen. Er staan her en der wat woorden die bij mijn zoon nog niet bekend waren, zoals bijvoorbeeld ‘prevelt’ en ‘mijmert’. Niet erg, verrijken van zijn woordbegrip is altijd goed! Het verhaal was blijkbaar de eerste keer boeiend en begrijpbaar genoeg om deze vragen niet te stellen.

App van professor Staal

De app is een leuke aanvulling op het boek. In de app help je professor Staal om een luchtballon te maken. Daarvoor moet je een stukje staal afsnijden en dit naar de fabriek plaatsen. Vervolgens typ je het ritme wat je hoort en ziet na en fabriceert de fabriek een onderdeel van de luchtballon. Je kind helpt professor Staal om de luchtballon in elkaar te zetten. Ook moeten alle schroeven aangedraaid worden. Leuke app!

Het rare verhaal van professor Staal

Hanneke van der Meer – Uitgeverij Somoiso – € 7,95 (boek) en € 0,99 (iPhone en iPad)

het rare verhaal van professor staal

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Meer info

 

[ssba]
Posted in: Kinderboeken, Digi, Trend

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.