Voorspel het beroep van je kind

De naam die je je kind meegeeft, past op de een of andere manier altijd bij je kind. Maar bepaal jij als ouder daarmee ook indirect het latere beroep van je kind? LinkedIn zette deze week een leuke tool online waarmee je het beroep van je kind kunt voorspellen. Dit zijn de top 10 beroepen voor jongens en meisjes in 2015.

beroep voorspellen kind

De populairste beroepen voor meisjes zijn verpleegster, marketing communicatie manager, student en specialist. Jongens worden eerder directeur, accountmanager of recruitment consultant. Wij vulden alvast de populairste namen voor meisjes en jongens in met dit als resultaat:

Top 10 beroepskeuze meisjes 2015*

 1. Verpleegster (Emma)
 2. Marketing communicatie manager (Sophie)
 3. Student (Julia)
 4. Specialist (Anna)
 5. Secretaresse (Mila)
 6. Management ondersteuner (Tess)
 7. “Jij bent uniek!” (Fenna)
 8. Psycholoog (Lotte)
 9. Verkoopster (Eva)
 10. Verzorgster (Zoë)

Top 10 beroepskeuze jongens 2015*

 1. Recruitment consultant (Liam)
 2. Directeur (Luuk)
 3. “Jij bent uniek!” (Sem)
 4. Accountmanager (Daan)
 5. Telemarketier (Lucas)
 6. Software ontwikkelaar (Milan)
 7. Mede-oprichter (Noah)
 8. Elektricien (Levi)
 9. Adviseur (Bram)
 10. Militair (Jesse)

Mijn kind wordt later ..
Door de voornaam van je kind in te tikken in de #BIYP Name Game, laat deze tool je zien welk beroep de meeste van zijn naamgenoten hebben. Durf jij in de ‘glazen bol’ te kijken en te zien wat jij voor beroep het uitgekozen voor je kind.

 

* gebaseerd op de populairste namen 1e helft 2015 van het SVB en de Name Game tool van LinkedIN

[ssba]
Posted in: Digi

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.