Waarom ik nauwelijks foto’s van mijn kind en mij heb…

Vorige maand werd Job 7 jaar. Rondom zijn verjaardag heb ik altijd een licht melancholische hang naar zijn foto’s van ‘vroeger’. Samen bekeken we foto’s op de computer. Want ja, ik ben niet iemand die foto’s plakt. 😉 Tjonge, wat zijn deze jaren omgevlogen en wat wordt hij toch groot. Heerlijk om dat samen te bekijken. Job is dol op foto’s van zichzelf. En verhalen over hoe hij was als baby en als kind. En ineens bekroop me een nare gedachte…

We hebben 1 miljoen foto’s van Job alleen en nauwelijks foto’s van Job en mij. Ik heb ook maar tien foto’s van mijn zwangere buik. En dat zijn veelal groepsfoto’s, waar ik blijkbaar (achteraf bezien) bijna niet onderuit heb kunnen komen. Er is één foto van mijn buik. Het had een stockfoto kunnen zijn, want je ziet nergens aan dat ik het ben.

Ik haat foto’s

Waarom? Ik sta niet graag op foto’s. En als ik dan op een foto sta, dan ben ik zo krampachtig bezig met hoe ik op de foto kom dat ik er ook zelden leuk op sta. En mijn zoon? Die vind ik geweldig knap, dus die fotografeer ik heel veel. 😉

Foolish

Ik weet het. Ik hou mezelf voor de gek! Mijn onzekerheid belemmert me. Ik mag dan niet houden van hoe ik op foto’s sta, ik mag dan niet houden van hoe ik eruit zie, maar één ding is zeker. Ik hou énorm veel mijn kind! Mocht ik er straks niet meer zijn (en hopelijk duurt dat nog heeeeel lang), dan moet hij toch weten hoeveel ik van hem hield? Vanaf nu gaat het anders! Ik ga het roer omgooien. Meer foto’s van mijn kind én mij. Vandaag de eerste, nog niet al te serieus. Ik zal ze ook posten op ons Instagram-account. Volg je ons daar ook al by the way?

Dennis maakte deze foto van Job en mij. Hoera, een leuke foto! Ik maak er meteen mijn MoodKids profielfoto van. 😉

Foto Nicole en Job

Andere ervaring

Ik had dit artikel geschreven en besprak het met mijn zusje. Zij herkent het, maar om een andere reden. Zij heeft 1 miljoen foto’s van haar kinderen alleen én met haar man met de kinderen. Waarom? Omdat hij nooit een foto maakt. Ook zij gaat het roer omgooien. Ik houd jullie van onze vorderingen op de hoogte!

Herkenbaar? Of juist totaal niet? Laat je reactie hieronder achter of op Facebook.

[ssba]
Posted in: Digi

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.