By 7 januari 2015 Read More →

Online offline relaxen

Zit jij net als wij ook net iets vaker dan je lief is op je smartphone te turen? Zomaar even snel je timeline checken, terwijl je dat 5 minuten geleden ook al gedaan hebt? Of even snel een pin opzoeken, om vervolgens minuten lang op te gaan in al dat andere moois wat je tegenkomt? Dan is deze app wat voor jou!

Ja je leest het goed, een app. Nee, niet om nog meer met je telefoon bezig te zijn, maar juist minder. We leggen het even uit.

moodkids hello15 forest app zen

Forest App

De Forest App (€ 0,89) werkt als volgt: open de app en plant een virtueel zaadje. In een half uur groeit jouw geplante zaadje uit tot een boom. En de grap is dat je in dat half uur niets, maar dan ook niets met je telefoon kunt doen. Er komen geen push-berichten, mailtjes of social media updates zolang je de app gebruikt. Lekker relaxed!

Kun je het echt niet laten en check je binnen het half uur toch stiekem even je mail of Facebook, dan ben je af. Erger nog je boom gaat verloren.

Lukt het je wel om je telefoon deze 30 minuten niet te gebruiken, dan is een volgroeide boom het resultaat. Het doel is een heel bos bij elkaar te planten, oh nee, het doel is natuurlijk om je telefoon wat vaker links te laten liggen en ouderwets sociaal te zijn.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: #hello15, Digi

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.