By 5 november 2014 Read More →

Het zal je kind online maar overkomen..

Soms heb ik het gevoel alsof ik onder een steen leef. Vandaag had ik weer zo’n ervaring. Blijkbaar is onderstaande video enorm in het nieuws geweest in juni. Het is totaal langs me heen gegaan. Ik heb de video gekeken en hij sloeg in als een bom. Ik liet de video (er helemaal vol van) aan iemand anders zien en die zei: ‘eigen schuld, dikke bult’. Achteraf bleek dat ze eerder was afgehaakt. De clou zit aan het eind, dus helemaal afkijken! Voordat ik nu de hele video ga toelichten, kijk eerst even..

https://www.youtube.com/watch?v=w05q6l2OfeI

Het zal je kind online maar overkomen..

Dat was mijn eerste gedachte. Mijn tweede gedachte was: denken wij als ouders voldoende na over de  de invloed van (online) media op onze kinderen? Als ik naar mijn thuissituatie kijk niet. Ja, we screenen welke apps er op de ipad worden geplaatst, we hebben de internettoegang beperkt en door de schotel (ja, we wonen in de bush-bush ;)) snappen ze nog nauwelijks hoe de tv werkt. Ok, onze kids zijn nog klein. Maar op welke leeftijd begin je dan met voorlichting. Hoe bescherm je je kind als ouder? Welke richtlijnen geef je mee? Welke grenzen spreek je af?

Je hoort het: legio vragen en de antwoorden heb ik nog niet gevonden. Ja, nog niet, want we hebben inmiddels besloten dat we hier redactioneel aandacht aan gaan besteden. Dit bericht is dus direct de introductie van een nieuwe rubriek ‘opvoeden en online media’.

Volgens mij kunnen we veel van elkaars ervaringen leren. Daarom onze oproep: hoe geef jij invulling aan digitaal opvoeden? Of heb jij een persoonlijk verhaal over je kind & online media dat je graag (eventueel anoniem) met andere ouders wilt delen? Geef je reactie op onze facebookpagina of stuur ons een mail [email protected].

Morgen wordt in Brussel het boek ‘positive digital content for kids’ gelanceerd. Verschillende experts van o.a. BBC, Ravensburger en Toca Boca onthullen hun geheimen in dit boek. Wat is hun visie? Wat maakt een product passend voor kinderen? Hoe maak je een app voor kinderen, waar begin je? Verschillende creatieve producers geven praktische tips vanuit hun ervaring en expertise. Het boek is o.a. geschreven door Remco Pijpers (van Mijn Kind Online) i.s.m. Poscon. Interessant? Vanaf vrijdag 7 november is het boek gratis te downloaden.

Op de website www.mijnkindonline.nl vond ik in ieder geval al veel interessante informatie en deze informatieve poster beeldschermtijd  en smartphones (gratis te downloaden).

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Digi

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.