By 28 juni 2014 Read More →

Er op uit agenda – kidsproof uitjes voor het hele gezin

Troovie: Dé app voor kids die elke plek omtovert in een speurtocht vol avontuur!

Is er geen leuk uitje in de buurt of heb je even geen zin om in de auto te stappen? Maak dan zelf een speurtocht. Met de nieuwe app Troovie is dat heel eenvoudig. Je maakt er zelfs de aller tofste speurtocht ooit mee! Kinderen die een speurtocht lopen met Troovie gaan met de smart Phone of tablet naar buiten. Daar komen ze terecht in een avontuurlijke wereld vol knotsgekke schepsels en uitdagende opdrachten. Zo kan je samen met Professor Pruttel op zoek gaan naar monsters die al het speelgoed in de buurt willen pikken. Ook kunnen de kids een schat gaan zoeken met een echte piraat: Jack McTroovie. Je kiest zelf welk avontuur je wilt beleven.

troovie zelf een speurtocht maken

Door de buurt of in het park; op een slome zondag, of voor een partijtje. Met deze gratis app kan iedereen op elke denkbare plek zelf een speurtocht uitzetten. Daarna doet Troovie de rest: met één druk op de knop creëert de app een uitdagende route vól avontuur. Buitenspelen was nog nooit zo spannend. www.Troovie.nl

Negen Pleinen Festijn

Lekker lang genieten in de Efteling! Geniet deze zomer iedere zaterdag tot middernacht van wonderlijke ontmoetingen, heerlijke lekkernijen en sprookjesachtige optredens tijdens het Negen Pleinen Festijn.

Van 1 juli t/m 31 augustus 2014 is het bekende familiepark in Kaatsheuvel extra lang geopend: iedere dag tot 20.00 uur. Tijdens het Negen Pleinen Festijn, op de 9 zaterdagen, is het park zelfs tot middernacht geopend!

Laat je verrassen door wonderlijk entertainment en heerlijke hapjes in de sfeer van het plein. Ontmoet met je gezin alle Sprookjesbosbewoners op het Herautenplein of vier met je vrienden feest op de sambamuziek van het Pirañaplein. Terwijl je je op het Witte Paard Plein in vroegere tijden waant, word je op het Ruigrijkplein uitgedaagd om al je angsten te overwinnen. Sluit je sprookjesachtige dag rond middernacht af met een bezoekje aan de watershow Aquanura.

kidsproof uitjes efteling negen pleinen festijn

Mysterie in het Maritiem Museum Rotterdam

Van 5 juli tot en met 31 augustus is het Maritiem Museum Rotterdam gehuld in mysteries. Families met kinderen zijn welkom om als echte Sherlock Holmes te speuren naar smokkelwaar in de kinder-doe-expo Professor Plons. Ze onderzoeken  een diefstal aan boord van de schepen in de museumhaven én ontdekken met hulp van historische mysteryguests, zoals Michiel de Ruyter, de waarheid over een geheimzinnige zeeman. Wie alle mysteries weet op te lossen komt als held op de ‘voorpagina van de krant’. Op woensdag 9 juli gaat de mysterieuze zomer van start met een groot familiefeest. In juli en augustus is het Maritiem Museum zeven dagen per week open.

TIP : De meeste musea hebben wel een speciaal kinderprogramma. Check de coole musea voor kids lijst – we maakten een selectie per provincie – om te kijken naar welk museum jullie samen kunnen gaan.

kidsproof museum

Check geregeld onze website voor actuele kidsproof uitjes die leuk zijn voor het hele gezin.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Digi, Er op uit, Trend, Thema

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.