By 7 juni 2013 Read More →

Laat jij je kind met een gerust hart Youtube filmpjes kijken?

Dit komt je vast bekend voor: Vroeger had je een eigen iPad . Daar mocht je kind dan zo nu en dan ook even mee spelen, want die swipende kinderhandjes zagen er zo stoer uit. Al heel snel werd de iPad volledig in beslag genomen door je kind. Vervolgens kwam er een stootvrije iPad hoes om die stuiter-, snot- en kidsproof is, want het zou toch zonde zijn als dat dure speeltje dat ooit van jou was kapot valt. En nu speelt je kind op jouw – uh zijn – iPad door jou betaalde apps en bekijkt het filmpjes op YouTube… Ach, alles voor je kind niet waar 😉

Dan komt de volgende uitdaging. Je kind vindt YouTube een geweldige site, maar dat is geen kindersite! Het gaat op zoek naar een filmpje over de Teletubbies en komt ineens veel minder vriendelijke wezentjes tegen dan op TV. Dit is uiteraard niet de bedoeling, maar hoe hou je dit in de gaten? Het is vrijwel onmogelijk alles te controleren wat je kind bekijkt.

Kidsbios.nl biedt een leuke oplossing, waardoor jij je kind met een gerust hart kunt laten surfen naar leuke filmpjes. Kidsbios heeft namelijk speciaal voor kinderen heel veel leuke, grappige, leerzame en stoere filmpjes van YouTube gehaald en ze op één website verzameld. Kinderen kunnen op deze plek dus veilig filmpjes van YouTube bekijken. Elk filmpje op deze site is door een team gecontroleerd, zodat jij als ouder met een gerust hart je kind kunt laten kijken naar de selectie van filmpjes.

kinderen kijken veilig you tube filmpjes

Kidsbios is er voor kinderen van 0 tot 10 jaar en werkt eenvoudig. Jij of je kind gaat op kidsbios.nl naar het videokanaal dat je kind leuk vindt, klikt op het 1e filmpje en vervolgens worden alle filmpjes binnen dat kanaal achter elkaar afgespeeld. Na het laatste filmpje stopt het afspelen. Dit betekent dus dat je zeker weet dat je kindje leuke filmpjes te zien krijgt.

Je moet natuurlijk nog wel even afspreken met je kind dat het niet meer op YouTube komt…

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Digi, Trend

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.