By 18 januari 2013 Read More →

Appreview de Verveelpot

Op tv is niks voor de kinderen. Net die dag heeft de dvd-speler het opgegeven. Je kinderen liggen op de bank te lummelen. Gaap. De muren komen op je af. Puzzelen willen ze niet, de stukjes vliegen door de kamer en tekenen doen ze vooral op de tafel en niet op het papier. Zucht. Tijd voor actie, tijd voor de app ‘de Verveelpot’. De leukste remedie tegen verveling en een leuke vertaling van de ouderwetse ‘verveelpot’ die bij veel gezinnen op tafel staat.

apptip de verveelpot

De opzet van de app is eenvoudig. Je schudt met je smartphone of tablet en de app geeft je een gekke activiteit om (samen) spelenderwijs uit te voeren. Je weet nooit wat je kunt verwachten dus het verrassingselement is groot. Het kan binnen zijn maar ook buiten. Soms moet je zelf iets maken, de andere keer moet je iets uitvoeren. Zo hebben zoonlief en ik ons verstopt en met een zelfgemaakte verrekijker naar andere mensen gekeken. We hebben een ‘geheimtaal’ geschreven en ‘de inbreker’ gespeeld met klossen rode ‘infrarooddraad’. Klaar met spelen of wil je een andere activiteit, dan schud je gewoon nog een keer.

Je kunt de Verveelpot dus ook buiten gebruiken. De app stimuleert de avontuurlijke geest. Zoveel is zeker. Leuk is ook de social media toevoeging. Je kunt namelijk een foto van je activiteit direct met Facebook delen. En schakel je de functie gameplay in, dan zet de Verveelpot allerlei leuke berichten op je timeline terwijl je bezig bent met de activiteit.

Info: Je downloadt ‘De Verveelpot’ (tot 31 januari voor € 1,79, daarna € 2,39) via de appstore door op de afbeelding te klikken.

De Verveelpot - or, The Whale

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Digi, Trend

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>