By 4 januari 2013 Read More →

Appreview voordat jij er was

appreview voordat jij er was

De app ‘Voordat jij er was’ is een originele luistervariant op het alom bekende scheppingsverhaal. De app is direct gebaseerd op het boek van Daan Remmerts de Vries. Als je bekend bent met het boek kun je de app links laten liggen. Waarschijnlijk heb je het al tig keer voorgelezen. Als je het boek niet kent verwacht dan geen gebruikelijk verhaal. In ‘Voordat jij er was’ loopt het allemaal flink anders dan je in eerste instantie zou verwachten.

En juist dat maakt de app zo leuk. In het kort gaat het verhaal gaat over een wolf en een konijn die in hun sportauto een mensje aanrijden. De relatie tussen dieren en mensen wordt vanaf dat moment fraai belicht. Ze noemen het mensje Adje en zetten hem in een kooi. Adje wordt al snel gekoppeld aan het aanloopmensje Eefje. Binnen no time hebben de twee een kind: Jij. Vervolgens gaat het verhaal op z’n kop en is het maar de vraag of het allemaal echt gebeurd is of een bedenksel is van het kind.

De prachtige illustraties van Philip Hopman, de originele invalshoek van het verhaal en de prachtige vertelstem vormen samen een rake combinatie. Er valt weinig te navigeren met de app. Je start het verhaal en de rest volgt vanzelf. Zoonlief heeft met plezier zitten luisteren en kijken. Voor kinderen zit alles er dan ook in: dieren, auto’s, een kind, ouders en volop avontuur. Kortom, ‘Voordat jij er was’ is perfect voor kinderen én ouders die graag geprikkeld worden door een mooi verhaal.

Info: Je downloadt ‘Voordat jij er was’ (€ 2,69) via de appstore door op de afbeelding te klikken.

Voordat jij er was - Querido Nijgh Athenaeum

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Digi, Trend

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>