By 21 december 2012 Read More →

Appreview Zappelin

Soms is je tv een reddende engel, soms is de iPad een reddende engel. De gratis app van Zappelin (inderdaad, die van het televisieprogramma op Nederland 3) brengt de tv naar je iPad of iPhone. En dat werkt prima als je de aandacht van de kleintjes even moet verleggen. Bijvoorbeeld als je wilt gaan koken en even geen tijd hebt voor het kind dat aan je been hangt.

appreview zappelin op www.moodkids.nl

De Zappelin-app biedt op zo’n moment uitkomst. De app bestaat uit een uitgebreid aanbod van filmpjes, kleurplaten, knutselactiviteiten, verhaaltjes, puzzels en liedjes. Alle onderdelen zijn weergegeven met eenvoudige iconen zodat zelfs de allerkleinsten begrijpen wat ze ermee kunnen doen. Per onderdeel kun je vervolgens verder kiezen. Extra leuk is dat enkele personages uit het tv-programma verwerkt zijn in de app. Wil je bijvoorbeeld Woezel & Pip kijken of wil je zingen met het Zandkasteel dan kan dat. Maar je kunt ook leren hoe je een muis maakt van een ballon of een kerstplaat inkleuren.

Omdat het aanbod zo groot is kunnen kinderen van verschillende leeftijden hun lol op met de app. Dochterlief is bijvoorbeeld dol op de Woezel & Pip-filmpjes, terwijl zoonlief die 2,5 jaar ouder is zich prima vermaakt met de puzzels en de kleurplaten. Ik heb ze zelfs heel even met z’n tweeën aan tafel zien appen. Met de nadruk op even, maar toch.

Het enige nadeel is het downloaden van sommige filmpjes. Afhankelijk van je netwerkverbinding duurt dat soms net wat te lang. En geduld bewaren is nu eenmaal moeilijk voor kinderen, ook als de beloning het Zandkasteel is.

Info: Je downloadt Zappelin (gratis) via de appstore door op de afbeelding te klikken.

Z@ppelin - Omroep.nl

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Digi, Trend

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>