By 7 december 2012 Read More →

Appreview WNF Bamboeclub

Pakjesavond is achter de rug. Thuis ligt de woonkamer vol met wilde dieren. Die wilde dierenfase lijkt een blijvertje. De vraag is: kan de iPad concurreren met de vele knuffels en het Playmobil Rangerstation? Het antwoord is ja. De app Bamboeclub van het Wereld Natuur Fonds doet in elk geval een goede poging daartoe. Vooral als je kind tussen de 3 en 5 jaar oud is en zoals zoonlief gek is op wilde dieren.

appreview bamboeclub, leerzame app voor kinderen

Bamboeclub bestaat uit drie ‘ontdekspelletjes’. Bij het eerste spel gaat je kind dieren samenstellen. Verschillende foto’s van dieren zijn opgeknipt in drie delen waar je één geheel van kunt maken door ermee te schuiven. In een balkje onderaan lees je welk dier je moet gaan samenstellen. En is de foto goed samengesteld dan word je natuurlijk gecomplimenteerd.

Bij het volgende ontdekspelletje zie je vier partjes. Eentje hoort er niet bij. Onderaan in het scherm lees je over welk dier het gaat. Dit spel is iets moeilijker en vraagt net een beetje meer kennis van dieren. Heeft je kind die kennis niet dan leert hij op een leuke manier bij.

Het leukste spel is ‘zoeken in het donker’. In een zwart vlak zit een dier verborgen. Door met je vinger over het scherm te bewegen licht het scherm op daar waar je drukt. Denk aan het licht van een zaklamp in het donker. Op die manier probeer je te ontdekken welk dier in de duisternis verborgen zit. Leuk, verrassend en ook wel een beetje spannend.

Bamboeclub is eenvoudig in gebruik en makkelijk te navigeren. Een kind kan de was doen. Misschien had een scoremeter de spelletjes nog net iets leuker gemaakt. Bovendien, drie spelletjes is wellicht wat weinig. Ik kan me goed voorstellen dat kinderen er niet dagenlang mee zullen spelen. Daar staat tegenover dat de tijd die ze ermee spelen absoluut welbesteed is.

Oordeel zoonlief: Dat is een dolfijn. Dat is een zebra. En dat is een stopstaartje.

Oordeel papa: Leuk en leerzaam.

Info: Je downloadt Bamboeclub (€ 0,89) via de appstore door op de afbeelding te klikken.

Bamboeclub HD - Wereld Natuur Fonds

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Digi, Trend

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>