By 23 november 2012 Read More →

Appreview : Alleen maar kleuren

De meningen over de nieuwe app Alleen Maar Kleuren van Appracadabra zullen ongetwijfeld uiteenlopen. Als je de andere apps van deze Nederlandse ontwikkelaar kent zoals Theater, First Day of School en Tel de dieren! kan Alleen Maar Kleuren een beetje tegenvallen. De visuele kracht van eerdere apps is in Alleen Maar Kleuren wat minder. Maar als je deze apps nog niet hebt en een leerzame kleurenwaaier zoekt voor je peuter dan kun je over deze app alleen maar tevreden zijn.

allemaal kleuren app, alleen kleuren app, colors app

Eigenlijk zegt de naam alles. Het gaat alleen maar over kleuren. Kinderen vanaf 2 jaar leren op een speelse en een met kleur overgoten manier wat de belangrijkste (maar ook enkele minder voor de hand liggende) kleuren zijn. Een soort digitaal kleurenpallet dus. Teveel fratsen leidt af van wat het doel van de app is, hebben ze bij Appracadabra ongetwijfeld gedacht. Dat is kleuren leren en dat is gelukt.

Je bladert langs verschillende kleurvlakken – je scherm wordt een groot kleurvlak – die gevolgd worden door een foto waarin dezelfde kleur herkenbaar is. Zo kan je kind de kleur in het dagelijks leven plaatsen. De hoeveelheid kleuren kun je instellen, net als de achtergrondmuziek en de stembegeleiding.

Oudere peuters en kleuters kunnen met Alleen Maar Kleuren leren wat de kleurnamen in meer dan 24 talen zijn. Zo uitgebreid is de app. Downloaden kan overigens wel even duren, het is een groot bestand.

Oordeel: Voor de doelgroep (vanaf 2 jaar) is Alleen Maar Kleuren een leuke en gebruiksvriendelijke manier om aan de slag te gaan met kleuren. Voor oudere peuters valt met Alleen Maar Kleuren niet veel te beleven. Maar voor 0,89 cent kun je je er geen buil aan vallen.

Info: Je downloadt Alleen Maar Kleuren (€ 0,89) via de appstore door op de afbeelding te klikken.

Just Colors - Appracadabra - Appracadabra.com

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Digi, Trend

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>