By 9 november 2012 Read More →

Appreview Dora en Diego Sticker Safari

Van Dora & Diego heb je ongetwijfeld al eens gehoord. Letterlijk vooral. Gezien de populariteit van het dappere duo kan het zomaar zijn dat je deze app al hebt. Ik ga de app toch bespreken omdat zoonlief dankzij Dora & Diego’s Sticker Safari een ware iPad-verslaving heeft ontwikkeld. Zo weet hij mij al te vertellen dat dinosaurussen ‘oude dieren’ zijn. En dat tijgers, panters en luipaarden ‘katachtigen’ zijn. Kortom, hij leert van de app.

app tip voor kinderen, dora en diego op de iPad

De nadelen van de app zijn er dan ook alleen voor de ouders. Een kreet als ‘klik, dat ben ik’ krijg je na één keer horen voorlopig niet meer uit je hoofd. Dat scharen we dan maar onder de kleine lasten van het ouderschap. Sticker Safari is voor alle Dora & Diego-fans een waar feest. De kleine kwieke redders van dieren in nood nemen je kind mee naar alle continenten en laten hen zelf ontdekken welk dier waar thuishoort. Er is een makkelijke en een moeilijke variant. Je wordt tijdens het spel enthousiast aangemoedigd door Dora & Diego (To the rescue my friends!) en er zijn veel medailles om te verdienen. Zo is zoonlief inmiddels officieel een jungle- en Noordpoolspecialist. Hij is dol op de Noordpool zegt hij. Maar hij moet er wel een jas dragen, weet hij. Net als Diego.

Dat de gesproken teksten in de app net als in de tekenfilmserie een wat rare mengvorm van Nederlands en Engels is, zie ik als een plus. Zoonlief weet precies welke woorden Nederlands zijn en welke Engels. En zijn bijna 2 jaar oude zusje pikt er ook nog wat van op. Er wordt namelijk niet begonnen met eten voordat ze ‘Go Go Go’ heeft geroepen.

Oordeel zoonlief: Dat is geen wolf papa, dat is een katachtige.

Oordeel papa: Een echt avontuur, leerzaam en een leuke variant op de tekenfilmserie.

Info: Je downloadt Dora & Diego’s Sticker Safari (€ 0,89) via de appstore door op de afbeelding te klikken.

Dora & Diego's Sticker Safari HD - Nickelodeon

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Digi, Trend

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>