By 26 oktober 2012 Read More →

Appreview Timo en het toverboek

Zoals je waarschijnlijk weet is het aanbod van apps voor kinderen gigantisch. Dan is het handig als je kind een duidelijke voorkeur heeft. Voor zoonlief geldt dat hij dol is op interactieve verhalen. Elke keer als hij de iPad gebruikt, gaat zijn wijsvinger altijd als eerste gretig naar de verhaalapps. Hij houdt nu eenmaal van verhalen. Dat maakt het vinden van ‘apps die de moeite waard zijn’ een stuk eenvoudiger.

timo en het toverboek appreview

De volgende aanwinst in zijn ‘verhalen op de iPad-map’ is Timo en het Toverboek. Timo krijgt voor zijn verjaardag een door zijn oom Klaas getekend toverboek. Niet schudden heeft hij op de verpakking geschreven. Natuurlijk schudt Timo met het boek en dan begint het avontuur. Iedereen wordt letterlijk het boek ingezogen en het hele huishouden staat letterlijk en figuurlijk op z’n kop. Vader, moeder en babybroertje inbegrepen. Probeer daar maar eens uit te komen.

De meeste situaties in het verhaal zijn interactief. Volop geluidjes en afbeeldingen die je kunt activeren. En let ook op de verrassende details die hier en daar onverwacht opduiken. Ze maken het verhaal des te leuker. De illustraties zijn mooi en beelden allerlei gekke situaties uit. Precies in het straatje van zoonlief, die de ondeugende fratsen van Timo en zijn familie erg grappig vindt. Je kunt Timo en het Toverboek zelf voorlezen of je kunt ernaar luisteren. De verhaalstem is prettig en klinkt enthousiast.

Oordeel: Leuk verhaal met leuke personages. Het wordt goed en duidelijk verteld. Werkt het beste op de iPad, op de iPhone loopt hij soms vast: een probleem dat meer gebruikers hebben.

Info: Je downloadt Timo en het Toverboek (€ 1,59) via de appstore door op de afbeelding te klikken. 

Timo en het toverboek - Books2download

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Digi, Trend

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>