By 19 oktober 2012 Read More →

Appreview Jungle Tijd

Onze kinderen zijn altijd bezig met tijd, welk kind niet eigenlijk. Hoe lang duurt het nog? Hoe lang mag ik nog? Wanneer is dat dan? Het besef van tijd komt denk ik pas wat later, maar klokkijken is toch wel handig. Ook voor onszelf, zodat je niet steeds hoeft te zeggen hoe laat het is. Om onze kinderen een beetje te helpen heb ik de app Jungle Tijd aangeschaft.

leuke en leerzame app voor kinderen

Ik vind het een mooie app waarmee je kind verschillende manieren van klokkijken en tijd kan oefenen. Het gaat steeds om herkennen en zelf doen. Zoals klokkijken, klok zetten, het verschil benoemen tussen twee tijdstippen (de ene klok staat dan op 11 uur en de andere op 10 uur), zelf het verschil zetten tussen twee klokken (zet de tweede klok 1 uur voor). De app wordt ondersteund met oerwouddierengeluiden die je kind zelf kan kiezen. Wij hebben een aap. Tot slot kun je ook nog de digitale klok en de wijzerklok  met elkaar combineren, zodat je weet hoe laat het op welke klok is. Wel handig, want wij hebben bijvoorbeeld – behalve op de wekker – alleen maar digitale klokken in huis.

De app is leerzaam en leuk, voor mij een perfecte combinatie. De kinderen vinden het ook leuk, niet onbelangrijk. En ze leren klokkijken!

De app is voor iPhone (€ 0,79) en iPad (€ 2,39) en beschikbaar in verschillende talen waaronder Nederlands, Engels, Frans en Duits. Ik heb de iPad app, dus ik weet niet of bovenstaand ook geldt voor de iPhone-versie. Veel plezier ermee!

Klik om te downloaden:

Jungle Tijd - leren klokkijken (voor de iPad) - Andrew Short

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Digi, Trend

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>