By 12 oktober 2012 Read More →

Review Superhero comic book maker app

Een stripverhaal maken is een leuke en creatieve manier om al die avonturen die in het kopje van je kind rondspoken te delen. En als het onderwerp superhelden is, wordt ook papa blij. Met Superhero comic book maker app maak je je eigen verhaal in stripverhaalvorm. De enige voorwaarde is dat het over superhelden moet gaan. De verhalen van mijn zoontje gaan meestal alleen over vissen en panters. Mooie kans dus om iets nieuws te proberen.

leuke en leerzame app voor kinderen

Daarvoor krijgen we eerst allerlei kleurrijke achtergronden aangeboden. De keuze is reuze: steden, bruggen, maanlandschappen, wegen, noem maar op. Om de plaatjes in te vullen kun je uit een groot aanbod personages kiezen zoals monsters en superhelden in allerlei vormen, kleuren en maten. Verder heb je nog talloze voertuigen, tekstballonnen en heel veel extra spullen en voorwerpen waarmee je elk plaatje tot in de puntjes kunt invullen. Je kunt ermee knippen, plakken, schuiven, vergroten, verkleinen. Kortom: creëren!

Met het potloodje kun je vervolgens nog extra tekeningen toevoegen. Dat hebben zoonlief en ik ook geprobeerd, maar al snel werd het een rommeltje. Wel tof is de geluidsopname (de brul van een monster bijvoorbeeld) die je kunt toevoegen aan elk plaatje. Ben je klaar en tevreden, dan kun je het plaatje bewaren. De volgorde van de opgeslagen plaatjes kun je vervolgens nog veranderen zodat het verhaal logisch verloopt.

Een beetje handigheid is wel vereist. Een verhaal vertellen en uitwerken, hoe simpel het verhaal ook is doe je niet zomaar. Zeker niet als je pas 4 bent. Voor zoonlief blijft het vooralsnog bij het plaatsen van gekke poppetjes bij andere gekken voorwerpen en lachen met zijn eigen malle creaties. Van een verhaaltje is dan ook helemaal geen sprake. Hoeft ook niet, hij is pas 4 dus dat is logisch.

Is je kind wat ouder dan kan hij of zij zijn/haar lol op met Superhero comic book maker.  Een tip: bedenk eerst je personages en werk je verhaal in korte tekstjes uit, zodat je weet wat je op welke plaatjes wilt laten zien.

Oordeel zoonlief: Ik weet niet waar ik moet beginnen papa. Hier? Of hier? Maar wel leuk dit.

Oordeel papa: Mooi vormgegeven, eindeloos maakplezier. Ideaal voor op de iPad. Voor de iPhone is het allemaal net iets te klein.

Info: Je download Superhero comic book maker (€ 1,59) via de appstore door op de afbeelding te klikken.

Superhero Comic Book Maker HD - by Duck Duck Moose Design - Duck Duck Moose

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Superhelden, Digi, Trend

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>