By 28 september 2012 Read More →

Appreview Vandaag zijn wij de baas

Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp hadden hun lol opgekund met de interactieve mogelijkheden van de app. Een digitaal pop-up boek misschien? Zelf meedoen met Jip en Janneke? Of stel je eens voor dat je Floddertje echt zou kunnen ruiken? Ik fantaseer maar wat.

‘Vandaag zijn wij de baas’ is gebaseerd op een boek en blijft daar redelijk trouw aan. Het is een leuk luisterverhaal over Tara en Tom, die voor één dag ruilen met hun ouders. En dat levert talloze hilarische momenten op waar de kinderen geen raad mee weten. Het verhaal zelf is interactief, dus je kunt op verschillende illustraties drukken en ermee bewegen. Met grappige geluidseffecten als resultaat.

vandaag zijn wij de baas, kinderapp

Maar ‘Vandaag zijn wij de baas’ is meer dan een verhaal. Je kunt er namelijk ook nog twee spelletjes mee spelen. Een soort vangspel waarmee je speelgoed in een mandje moet vangen plus een memoryspel, dat overigens niet al te moeilijk is.

Mijn zoontje vindt het in eerste instantie allemaal maar een beetje raar. Ouders die doen alsof ze een kind zijn? Dat is gek, hoor ik hem zeggen.  Maar de situaties waar ze in verzeild raken spreken hem wel aan. En terwijl we aandachtig luisteren en kijken naar de fratsen van Tara en Tom, speelt op de achtergrond de film Happy Feet. (Dat krijg je als papa alleen thuis is met de kinderen, die laat de tv gewoon aan staan terwijl we op de iPad spelen.) Dat is overigens wel een goeie test, aangezien pinguïns in het geval van mijn zoontje een stevige concurrent zijn voor elk ander spel of activiteit.

‘Vandaag zijn wij de baas’ doorstaat de test prima. Zoonlief luistert het verhaal helemaal af, speelt het vangspel en pas bij het memoryspel haakt hij af. Hij wil de zeekoe van Happy Feet zien, zegt hij. Op de schaal van Papa is dat een 7+. Twee minpuntjes: De hoeveelheid tekst per pagina is soms best pittig, waardoor je lang naar dezelfde afbeelding zit te kijken. Bovendien is de voorleesstem van schrijfster Iris Boter prettig, maar mist ze net dat beetje enthousiasme dat kinderen zo aantrekt. Het zijn maar minpuntjes en zeker geen reden om de app niet te downloaden.

Oordeel van zoonlief: Mag ik dit morgen weer spelen papa?

Oordeel van papa: Leuk verhaal. Goed gemaakt, mooie illustraties.

Info: Je downloadt Vandaag zijn wij de baas (€ 3,99) via de appstore door op de afbeelding te klikken.

Today we are in charge - Boekencentrum Uitgevers

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Toys, Digi, Trend

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>