By 14 september 2012 Read More →

Appreview Toca Boca Robot Lab (en Hair Salon)

Zoonlief houdt van brandweerauto’s en friet en van leeuwen, mammoeten en murenen. En dus ging ik ervan uit dat hij ook wel into robots zou zijn, wetende dat hij momenteel in een heftige dierentuinfase zit. Toca Boca Robots Lab zou dus zomaar een nieuwe wereld voor hem kunnen openen. Dat is deels gelukt. Het spel werkt hartstikke eenvoudig. Robots Lab is een robotfabriek waar je zelf uit verschillende gek uitziende onderdelen een robot samenstelt. Zoonlief kiest springveerachtige poten, een romp gemaakt van een container, een gloeilamphoofd en armen van knipscharen. Alle onderdelen zet je makkelijk in elkaar. Eenmaal klaar laat je de zelfgemaakte robot al swipend een ‘testvlucht’ maken. De gameplay is minimaal: je raapt drie sterren op en zoekt de magneet die de robot afvoert. Heb je de magneet gevonden dan ontvang je een stempel van goedkeuring. De ‘testvlucht’ vraagt wel om een beetje vingervlugheid, maar na twee pogingen heeft zoonlief het al prima in de vingers.

toca boca apptip kinderen

Inmiddels heeft hij ook al wat andere Toca Boca games gespot. Na vier keer is de koek op en wil hij toch echt een ander spel spelen. Robots zijn leuk, maar het is natuurlijk geen dierentuin. Overigens is vier keer een behoorlijke score. Hij kiest Toca Boca Hair Salon Christmas Gift: de lite-versie. Toegegeven, Kerstmis is nog ver weg, maar als je pas vier jaar oud bent lijkt de Kerstman op Sinterklaas en daar is het altijd tijd voor. Ook dit spel is eenvoudig om te spelen en erg leuk. Je ziet een afbeelding van een kerstboom of de Kerstman en die ga je knippen. Je krijgt daarvoor verschillende hulpmiddelen zoals een schaar, een kam, extensions, kleurspoeling, een föhn en een tondeuse. Vooral het föhnen garandeert een dolle boel. Maar liefst acht keer roept hij “nog ’n keer!”. Op de Schaal van Papa is dat een dikke voldoende.

Oordeel zoonlief: Ik heb hoofdpijn papa, van het lachen.

Oordeel papa: Alle Toca Boca games zijn mooi vormgegeven, vriendelijk in gebruik en zitten vol met grappige situaties. De games duren niet lang, maar omdat de mogelijkheden uitgebreid zijn is het elke keer weer anders.

Info: Je downloadt Toca Boca Robot Lab (€ 1,59) en Toca Boca Hair Salon via de appstore door op de afbeelding te klikken. Naast de betaalversies zijn er ook verschillende gratis lite-versies. 

Toca Robot Lab - Toca Boca

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Digi, Trend

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>