By 7 september 2012 Read More →

Appreview Coloring Smart

“Kijk eens jongens, wat ik heb gevonden: een nieuwe app!”. Ik hoor stoelgeschuif en iemand de trap afvliegen: “Kijkuh!”. Mijn kinderen vinden het helemaal niet erg dat ik nu steeds nieuws apps voor ze mag uitvinden, daar hebben zij natuurlijk het meeste voordeel van. Ze houden allebei erg van tekenen en knutselen, dus een creatieve app leek me dit keer wel leuk: Coloring smart.

Appreview Coloring Smart

Mijn dochter (4) ging er meteen mee aan de slag, ik hoefde niets uit te leggen. Bij het openen van de app kun je uit 6 verschillende thema’s kleurplaten kiezen. Die bestaan uit kleurplaten waarbij een teken aangeeft welke kleur een vakje mag krijgen. Een ster is bijvoorbeeld geel en een vierkantje is rood. Het volgende niveau bestaat uit cijfers (leuk om ze cijfers te laten herkennen), waarbij een 6 bijvoorbeeld rood is en een 3 blauw. Het laatste niveau bestaat uit eenvoudige sommen. Je tikt dan de kleur aan die past bij het juiste teken of getal, je tikt op het scherm en de juiste kleur verschijnt. Kies je de verkeerde kleur, dan krijg een fouttoon* (en het vlak licht op maar er gebeurt niets). Het laatste niveau bestaat uit sommen (optellen en aftrekken tot 10). De uitkomst  van de som is dan een bepaalde kleur: de uitkomsten zijn dan gelijk maar de sommen zijn allemaal anders. Mijn zoon (6) vond het vooral voor kleuters, tot hij de sommenversie ontdekte. “Die kan ze nog niet, dus die zijn voor mij”.

Er zijn 36 verschillende kleurplaten, en mijn kinderen vinden het heerlijk om er mee te spelen. Lekker bezig met kleur en vorm/cijferherkenning, en ook spelen. Wat ik vooral ook leuk vind, is dat ze er vaak samen mee spelen, dan helpt mijn zoon zijn zusje, en dat zonder voorzeggen. Dat vind ik dan wel heel knap! Hoe dan ook, ik vind ook deze app weer een aanrader!

*de app heeft een vrolijk maar – vind ik – bijzonder irritant geluid er bij, dus ik zet het geluid uit

Coloring smart is geschikt  voor iPad en iPhone. Ik heb hem alleen voor iPad. Coloring Smart kost € 2,39.

iTunes

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Digi, Trend

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>