By 31 augustus 2012 Read More →

Appreview Gingerbread fun

Een app die zeker een week bovenaan zoonliefs favorietenlijst stond is Gingerbread Fun. Inmiddels is de app ruimschoots ingehaald door De Wedstrijd-app waar ik twee weken geleden over schreef. Zo snel gaat dat als je 4 bent. Gingerbread Fun is de perfecte ‘instapapp’. De opzet is eenvoudig. Zodra je de app opent zie je een deegroller en wat deeg. De deeg rol je uit. Daar snij je het koekenmannetje uit. Zoonlief kent het koekenmannetje van het Gouden Boekje met dezelfde naam. Hij is dan ook onmiddellijk enthousiast. 

“Jaaah, het koekenmannetje”, roept hij. “Leuk, leuk. Wat gaan we daarmee doen dan?” 

“We gaan hem maken, bakken en dan opeten”, zeg ik. 

Hij kijkt mij aan met een warrige blik. 

“Opeten? Dat is gek”, lacht hij. 

Als we het koekenmannetje hebben uitgesneden gaat het de oven in. Dat is wat lastiger. Als je het koekenmannetje niet direct na het belletje uit de oven sleept verbrandt het en word je vermanend toegesproken door Alberto de banketbakker. Bij poging 6 is het raak. Zoonlief haalt zijn creatie er net op tijd uit. Hij is zo trots dat hij er van gaat glimmen. 

Vervolgens versieren we het koekenmannetje met de gekste kledingstukken, tierlantijnen en frutsels. Er valt genoeg te kiezen. Wij geven ons koekenmannetje een haarscheiding in het midden, vampierentandjes, dikke wenkbrauwen en gigantische starende ogen. Dat gaat hartstikke eenvoudig. Je tapt op een voorwerp en vervolgens waar je het voorwerp wilt plaatsen en voila. Een kind kan de was doen. 

“Jaaah, roept hij. Gelukt. Hij is klaar! Nu eet ik hem op.” 

Ik leg hem uit hoe dat moet. Met driftige vingerbewegingen drukt hij op het koekenmannetje. Er verschijnen grote happen in het mannetje totdat de laatste kruimel weg is. 

“Zo, nu ben je klaar”, zeg ik. 

“Ik heb honger papa”, antwoordt hij. “Mag ik nu een koekje?” 

“Heb je net niet genoeg koekjes gehad dan”, vraag ik. Maar daar trapt hij niet in. 

“Het koekenmannetje is niet echt, papa. Die is nep.”

“Wil je hem op Facebook zetten dan”, vraag ik. (Je kunt de creaties namelijk ook direct via Facebook delen.) Opnieuw word ik met een warrige blik aangekeken. 

gingerbread fun, kinderapp tip

Oordeel Jonah: Ik heb honger papa! 

Oordeel papa: Niet te moeilijk, speels en interactief. Leuk tussendoortje en goed voor de creativiteit. Een klein nadeel: ze krijgen er honger van. 

Info: Je downloadt Gingerbread Fun gratis via de appstore door op de afbeelding te klikken. 

iTunes

Naast een lite-versie is er ook een upgradeversie (voor € 1,59) met nog veel meer mogelijkheden. 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Digi, Trend

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>