By 24 augustus 2012 Read More →

Appreview Jumbo iPawn ganzenbord voor iPad

Vorige week werd onze dochter vier. Helaas konden goede vrienden niet op het feest komen, maar we hebben inmiddels een de gewoonte om elkaar digitale cadeaus te geven. Onze dochter ontving een mooi pakket van hen via bol.com. En wat zat daar in? Een pakketje met zes ganzen, zes stickers en een gebruiksaanwijzing: iPawns voor ganzenbord op de iPad! Ze vroeg zich nog wel eerst even af wat het was, zag wat stickers en werd al blij dat ze kon plakken. En toen we gingen ganzenborden, werd ze steeds blijer.

iPawn jumbo ganzenbord iPad app

iPawn for iPad ganzenbord is een klein doosje met pionnen, in dit geval ganzen, waar je een speciale sticker onder plakt, zodat de pionnen werken als vingers op een touchscreen. Ik had er wel eens iets over gehoord, maar stond nog ergens op een to do-lijstje om uit te proberen. Nu kwam het dus met de post! Meteen werd het logo van de appstore herkend, en de iPad van tafel getrokken. Het spel speelt zichzelf, omdat het interactieve bord de kinderen er meteen doorheen leidt. Er verschijnt een kringetje om het nummer waar je op staat. En, als je op een plaatje komt, dan verschijnt er op het ‘bord’ wat je moet doen: of 3 plaatsen vooruit, of een gevangenishek dat omlaag komt, of een put waar je invalt. Ook zit er een geïntegreerde dobbelsteen in (die dus ook nooit meer kwijt raakt). Je hoeft er maar op te tikken en hij rolt. De kinderen gingen meteen spelen, en de volgende dag ook weer. Ik vind het helemaal geweldig en voorzie vakanties met heel veel spelletjes. En wat een ruimte gaat dat schelen in je bagage, want die iPad gaat toch wel mee.

Inmiddels kun je ook mens-erger-je-niet spelen, en later dit jaar volgt stratego. Dus, ik zit vast klaar!

INFO: Je downloadt het speelbord gratis via de appstore door op de afbeelding te klikken: 

iTunes

Het spel kun je dus o.a. via bol.com bestellen (€ 8,99). Voor de vergelijking, het bordspel van Ravensburger kost bij Bart Smit € 19,99.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Digi, Trend

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>